Pekantærte fra “Sødt, sundere, syndigt”

pekantaerte

Selv om visse amerikanske højtider bliver mere og mere udbredt herhjemme, tror jeg stadig, at Thanksgiving, som jo er nu på torsdag, i høj grad forbliver en primært amerikansk ting. Hvilket jo i høj grad giver mening, eftersom højtiden fejrer amerikanernes indvandring til landet 😉

Ikke desto mindre er der nogle ting ved Thanksgiving som virker ret så lækre – fx pekantærter (andre ting, som fx den der ret med søde kartofler og skumfiduser må de altså godt holde for dem selv!). Ikke at pekantærte som sådan udelukkende bliver spist ved Thanksgiving, men jeg synes umiddelbart, at man ser mere til dem der end resten af året. Og det giver måske fin mening, fordi tærten er sød med en dyb og lækker karamelliseret smag, som gør sig særdeles godt på denne tid af året.

I min bog “Sødt, sundere, syndigt” er en af mine personlige favoritopskrifter pekantærten – som i min udgave naturligvis er lavet uden mel og sukker, men tilsat chokolade for ekstra lækkerhed. Den opskrift har jeg tænkt mig at dele med jer i dag. Jeg fejrer ikke Thanksgiving og har altid lavet et Thanksgiving-måltid, men til gengæld fejrer jeg gerne Mortens aften (= spiser and), og da den aften i år lå dårligt ift. Bogforum og andre ting, har jeg rykket det til næste weekend, hvor jeg laver and for noget af min familie. Og ja, måske kommer denne tærte også på bordet til dessert – det tror jeg sgu! 

P.s. Jeg har ryddet ud i min egen personlige beholdning af bogen, så hvis du mangler en julegave – enten til andre eller dig selv – har jeg sat “Sødt, sundere, syndigt” på tilbud til 250 inkl. fragt i stedet for de 300, som den koster i vejl. salgspris. Køb den her – og ja, der er selvfølgelig begrænset beholdning 😉 Løber jeg tør, kan du herefter købe via fx disse sider (reklamelinks):

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Udskriv
Pekantærte
Antal: 8 personer
Ingredienser
Til tærtebunden
  • 200 g pekannødder fintmalede
  • 2 spsk arrowrootpulver eller 1 spsk. fiberHUSK
  • 1 spsk sukrin gold
  • 75 g smør koldt
  • 1 æg
Til fyld
  • 75 g smør
  • 75 g mørk chokolade 100% eller brug en 80-85% og mindre sødning
  • 100 g fibersirup gold eller yaconsirup
  • 3 æg
  • 100 sukrin gold
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g pekannødder finthakkede
  • 50 g pekannødder halve
Til servering
  • flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160° varmluft.
  2. Bland pekanmel, arrowrootpulver eller fiberHUSK, sukrin+ og smør i din foodprocessor, til det ligner krummer. Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene.
  3. Pres dejen ud i en smurt tærteform, og prik med en gaffel.
  4. Smelt smør, chokolade og sirup sammen i en kasserolle.
  5. Pisk imens æg, sukrin gold, vaniljepulver og salt lyst og luftigt med en elpisker, og vend herefter chokolademassen i.
  6. Fordel de finthakkede pekannødder i tærtebunden, og hæld fyldet over. Pynt med de uhakkede pekannødder.
  7. Bag tærten i 30-40 minutter, eller indtil fyldet lige netop har sat sig.
  8. Lad tærten afkøle helt, inden den skæres ud og serveres med en god klat flødeskum eller vaniljeis.

3 comments

  1. Maria fra Giveaways i Danmark

    Åhh en dejlig tærte du har bagt:-)
    Den kunne jeg godt klare et stort stykke af her til eftermiddags teen.

    God søndag til dig.
    Hvis du ligger giveaways op, så deler jeg dem gerne på min nye giveaway-blog:
    “Giveaways i Danmark”.

    1. Jeg spiste den i går som dessert efter forsinket Mortens and – den er altså virkeligt god! 😀

  2. […] det bedste valg. Jeg ville helst have haft pekannødder egentligt, men der tømte jeg mit lager til pekantærten for nyligt, så i stedet gik jeg med valnødden, pekannøddens mindre lækre kusine. Sorry, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *