Perlespelt med sprød grønkål og kokosflager

Mh-mh-mh! Nej, det ser muligvis ikke ud af så meget. Men det er her er ikke desto mindre uden tvivl en af mine nye livretter! Og der skal alligevel en del til, hvis jeg skal være ærlig 🙂

Jeg fandt opskriften her og tænkte med det samme, at det måtte jeg prøve på et tidspunkt – gerne inden for ikke alt for lang tid. Og da jeg så fandt en færdig-skyllet-ordnet-og-hakket pose grønkål i Irma den anden dag, virkede det helt perfekt! Ikke at man behøver den færdigordnede slags, men det gør retten mange gange hurtigere og nemmere.

Men nu hvor jeg ved, hvor god den er, er det dog ikke nødvendigt at det er nemt næste gang – nu ved jeg jo, at det er det værd 😀 Den blev nemlig lige præcis, som jeg havde håbet på.Det er sprødt, blødt, sejt og dejligt på én og samme tid! Absolut fantastisk.

Og så er det jo en genial måde at få kværnet lidt kål på. Især de grove kåltyper vil være gode heri, tror jeg, men alle slags kan sikkert bruges.

I hvert fald: det skal helt sikkert laves igen! Og måske også snart , da jeg stadig har en halv pose grønkål stående – med mindre, der er nogen af jer, der har et bedre forslag??

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Perlespelt med sprød grønkål og kokosflager

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 200 g speltkerner eller lignende
  • 1/2 bouillonterning eller salt til kogning jeg brugte salt, men er sikker på at lidt bouillon ikke vil skade
  • 100 g grønkål skyllet, uden ribber og hakket groft
  • 50 g kokosflager muligvis kan kokosmel også bruges, men jeg tvivler ærligt talt på at det bliver lige så godt
  • 2 spsk soja
  • 1 tsk sesamolie efter sigende skulle dette kunne erstattes af den slags sushi-marinade, man køber
  • 1/2 tsk chilisauce - gerne sriracha ham her
  • 50-70 g olivenolie jeg brugte 70, men tror godt man kan skrue lidt ned for det, uden katastrofale følger

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Skyl speltkernerne i lunt vand og kog dem i rigeligt vand med salt eller bouillon i 20 minutter - eller følg anvisningerne på posen. Dræn efterfølgende.
  3. Ordn kål og fordel den på en bageplade med bagepapir sammen med kokosflager.
  4. Bland soja, sesamolie og chilisauce. Pisk olien i, til det binder (man skal ikke kunne se at olivenolien ligger som et lag for sig).
  5. Fordel lidt over halvdelen af dressingen over kål og kokos. Vend det godt rundt, så det hele er fordelt.
  6. Bag kål og kokos i ovnen i ca. 15-20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  7. Bland speltkerner og det sprøde kål og kokos. Fordel resten af dressingen over.

Kategorier: Efterår, Favoritter, Frokost, Hverdagsmad, Mælkefri, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!