Perlespelt med sprød grønkål og kokosflager

 

Mh-mh-mh! Nej, det ser muligvis ikke ud af så meget. Men det er her er ikke desto mindre uden tvivl en af mine nye livretter! Og der skal alligevel en del til, hvis jeg skal være ærlig 🙂

Jeg fandt opskriften her og tænkte med det samme, at det måtte jeg prøve på et tidspunkt – gerne inden for ikke alt for lang tid. Og da jeg så fandt en færdig-skyllet-ordnet-og-hakket pose grønkål i Irma den anden dag, virkede det helt perfekt! Ikke at man behøver den færdigordnede slags, men det gør retten mange gange hurtigere og nemmere.

Men nu hvor jeg ved, hvor god den er, er det dog ikke nødvendigt at det er nemt næste gang – nu ved jeg jo, at det er det værd 😀 Den blev nemlig lige præcis, som jeg havde håbet på.Det er sprødt, blødt, sejt og dejligt på én og samme tid! Absolut fantastisk.

Og så er det jo en genial måde at få kværnet lidt kål på. Især de grove kåltyper vil være gode heri, tror jeg, men alle slags kan sikkert bruges.

I hvert fald: det skal helt sikkert laves igen! Og måske også snart , da jeg stadig har en halv pose grønkål stående – med mindre, der er nogen af jer, der har et bedre forslag??

 

2 portioner

* 200 g speltkerner eller lignende

* 1/2 bouillonterning eller salt til kogning (jeg brugte salt, men er sikker på at lidt bouillon ikke vil skade) 

* 100 g grønkål, skyllet, uden ribber og hakket groft

* 50 g kokosflager (muligvis kan kokosmel også bruges, men jeg tvivler ærligt talt på at det bliver lige så godt)

* 2 spsk soja

* 1 tsk sesamolie (efter sigende skulle dette kunne erstattes af den slags sushi-marinade, man køber) 

* 1/2 tsk chilisauce – gerne sriracha (ham her)

*  50-70 g olivenolie (jeg brugte 70, men tror godt man kan skrue lidt ned for det, uden katastrofale følger)

 

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Skyl speltkernerne i lunt vand og kog dem i rigeligt vand med salt eller bouillon i 20 minutter – eller følg anvisningerne på posen. Dræn efterfølgende.

Ordn kål og fordel den på en bageplade med bagepapir sammen med kokosflager. 

Bland soja, sesamolie og chilisauce. Pisk olien i, til det binder (man skal ikke kunne se at olivenolien ligger som et lag for sig).

Fordel lidt over halvdelen af dressingen over kål og kokos. Vend det godt rundt, så det hele er fordelt.

Bag kål og kokos i ovnen i ca. 15-20 minutter, til det er gyldent og sprødt.

Bland speltkerner og det sprøde kål og kokos. Fordel resten af dressingen over.

Velbekomme!

 

8 comments

  1. Jeg synes nu, det ser ganske indbydende ud 🙂
    Godt der er aftensmad om et kvarter, for jeg bliver da helt sulten af at sidde og se på de billeder 😀

    1. Ja, jeg var jo også selv ret begejstret 🙂 – og det bliver bestemt ikke dårligere koldt dagen efter som madpakke, skulle jeg hilse og sige 😉

  2. Har lavet den to dage i træk og har fundet en ny kærlighed til grønkål – i går med normalt kokosmel da jeg ikke havde andet – virker fint, dog kan man vente 5 min med at blande dem i da de bliver hurtigere brændt. I stedet for spelt brugte jeg quiñoa.
    I dag uden kokos og med lidt jordnødder og avokado blandet i til sidt. Også lækkert! Desuden har jeg brugt chiliolie med fritteret chili da jeg ikke havde den andet. Det giver en let røget smag.

    1. Ja, det er virkelig en genial ret til at lære at kunne lide grønkål. Og så er der jo, som du også har opdaget, et utal af variationsmuligheder 🙂 Det lyder virkelig lækkert med jordnødder – og også de andre ting for den sags skyld 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *