Pesto-flødesovs med grønne asparges, LCHF-pasta og laks

pesto-floedesovs-ny1

Ok, det her, ikke? Jeg siger jer, det er godt! Altså ikke at min mad normalt ikke er det, forstås, men en gang imellem får man bare lige lavet noget, der er ekstra godt – ja, nærmest ekstraordinært godt! Og sådan en ret er denne her. Lad mig sige det sådan her: I sidste uge var jeg ude at spise på en italiensk restaurant, og jeg besluttede mig for at gå all out og bestille en pastaret med flødesovs med trøffel, skinke og lidt andet. Det her var bedre!

Ved første øjekast virker retten måske lidt omstændig, men det er den altså overhovedet ikke. Bevares, man skal da lave pastaen, men det tager faktisk ikke længere tid end det gør at koge en klassisk omgang tørret pasta. Og til gengæld kan man spise det helt uden bøvl med maven eller andre ting, som vi jo er nogle, der døjer med, når det kommer til klassisk pasta. Faktisk blev denne her omgang af den ellers ret så gængse LCHF-pasta, som jeg også selv har lavet før i flere udgaver, faktisk den bedste til dato. “Tricket” er lave den så tynd som muligt ved 1) ikke at lade “dejen” trække og 2) fordele den på to plader i stedet for kun én. Resultatet var fænomenalt og utroligt pastaagtigt – jeg var snydt, og det var mig, der havde lavet det!

I vælger selvfølgeligt selv, hvorvidt I gider at lave pestoen fra bunden af. En god købt udgave kan også gå i en håndevending, især ved tidsbekneb, men hjemmelavet pesto er nu så nemt, at jeg selv, hver gang jeg bruger en købt, fortryder at jeg ikke bare lavede den selv. Fordelene her er jo mange. Dels ved man præcist, hvad der er i – selv de bedre færdiglavede indeholder altså flere ting, som jeg absolut ikke selv ville vælge at tilføje. Og dels smager det altså bare bedre! Udgaven herunder er min favorit, viser det sig. Det var første gang, jeg prøvede med paranødder, men bestemt ikke sidste. Og en ekstra bonus er jo så, at paranødder vist er en af de mest kulhydratfattige nødder, hvilket jo ikke er at kimse ad!

Jeg ved ikke, om der er behov for yderligere skamroser herfra, eller om I er overbevist? Retten her er så god, at jeg efter endt måltid straks gik ind og bestilte endnu en bunke asparges fra Aarstiderne! En god ret kan næsten ikke gentages for tit, siger man jo, men alligevel er det sjældent, jeg rigtigt får gentaget mine retter, da der jo hele tiden er nye ting, jeg gerne vil prøve. Så når jeg allerede har planlagt en gentagelse, er det vitterligt et blåstempel! Lav den nu, i morgen eller næste gang du får gæster – det har jeg i hvert fald tænkt mig!

Udskriv
Basilikumpesto
Antal: 2 dl
Ingredienser
  • 2 store håndfulde basilikumblade
  • 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
  • 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron saften heraf
  • 1 dl olivenolie
  • salt
Sådan gør du
  1. Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.

  2. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens. 

  3. Smag til med salt.

pesto

Udskriv
Pesto-flødesovs med grønne asparges, LCHF-pasta og laks


Antal: 3 personer
Ingredienser
Pasta
  • 4 æg
  • 125 g flødeost
  • 15 g fiberHUSK
  • 1/2 tsk salt
Pesto-flødesovs med grønne asparges
  • 2 bundter grønne asparges eller ca. 400 g endelig vægt, efter ender m.m. er fjernet
  • 2 spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk pesto
  • salt og peber
Desuden
  • 2 lakseportioner
  • smør til stegning
  • salt og peber
Sådan gør du
Pasta
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Blend eller pisk æg, flødeost, fiberHUSK og salt sammen til en jævn masse. Fordel med det samme på to bageplader beklædt med bagepapir i et tyndt lag. Bag pastaen i ca. 10 minutter og lad den herefter køle let af, inden pladerne rulles sammen og skæres så tyndt som muligt til båndpasta.
  3. Mens pastaen bager, laves sovsen og laksen steges.
Laks
  1. Dup laksestykkerne tørre med lidt køkkenrulle. Smelt lidt smør på en godt varm pande og steg laksen her ved høj varme, ca. et par minutter på hver side. Tricket til god laks er ikke at stege den for længe - hellere for lidt end for meget. Krydr med salt og peber.
Sovs
  1. Knæk de træede ender af aspargesene. Skær i stykker på ca. 2 cm. Smelt smørret på en pande og svits asparges her i ca. 5 minutter. Drys med lidt salt undervejs.
  2. Tilsæt fløde og pesto og lad sovsen simre i ca. 5 minutter ved svag til medium varme, til sovsen er lækker og cremet. Smag til med salt og peber.

pesto-floedesovs3

pesto-floedesovs-ny2

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.
Paranødderne har jeg fået tilsendt af Nøddebazaren.


13 comments

  1. Åh, hjemmelavet pesto er bare så godt!

    – Anne

    1. Det er nemlig noget af det bedste, der findes! 😀

  2. Virkelig, virkelig godt – tak for tip 😀 Skulle hilse og sige fra min mor af, at en råkost også gik godt til retten (i hvert fald bliver det endnu mere farverigt og sommerligt!) 🙂

    1. Dejligt at I kunne lide det! Og god ide med råkosten! 😀

  3. Hvad går galt for min pasta? 15 g husk gør det totalt flydende. Yderligere 10 g, og man kan stadig ikke tale om en ‘masse’ der kan ‘fordeles’..?

    1. To ting:
      1) Måske du forventer, at den bliver mere fast, end den reelt gør? For at få pastaen så tynd som muligt, er “dejen” ret flydende – og den hældes og smøres derfor ud.
      2) Sørger du for at bruge fiberHUSK (altså de fintmalede loppefrøskaller og ikke de grove)?

  4. Uhm, det ser godt! Hvor mange portioner er der til? 🙂

    1. Hej Pernille. Det rækker ca. til 2-3 personer. Du vil stort set altid kunne se mine portionsangivelser lige under opskrifternes overskrift, hvis du er i tvivl 🙂

  5. […] brugte en færdigkøbt pesto her, men du kan også være mere gennemført end mig og lave den selv. Når jeg kan finde dem lavet på olivenolie, har jeg intet imod at bruge købepesto, men hvis […]

  6. […] Men spiser du striks LCHF er denne opskrift nok ikke for dig – med mindre du fx erstatter med den hjemmelavede pasta eller måske bare squashgetti. Som en mellemting er der jo også bønnepastaen, som jeg oftere […]

  7. […] du en opskrift på en pastaret, men du vælger helt selv, om du bruger squashgetti, hvedepasta, LCHF-pasta, fuldkornspasta eller bønnepasta. Eller noget helt andet. På samme måde kan du bruge enten […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *