Pizza med fuldkornsbund, tomatsauce, ost, skinke, ananas og pesto

I søndags havde jeg voldsomt lyst til pizza – og for en gangs skyld havde jeg også lyst til at lave den selv. Jeg manglede dog skinke, så jeg var længe om at overbevise mig selv om at gå ned at købe det. Jeg gjorde det dog – til sidst; cravings er ikke nemme at overkomme 😉

Som så mange andre, har jeg efterhånden prøvet mange forskellige pizzabunde – både af den langtidshævede (læs: mere besværlige, mindre instantly satisfying) slags og af den hurtigere slags. Denne bund, som jeg havde gemt for lang tid siden, er helt sikkert en af mine favoritter indtil videre. Dels er den meget hurtig og fungerer derfor perfekt til de der pludselige cravings, som vi nok alle kender. Fra jeg startede på dejen til jeg spiste gik der nok ikke meget mere end 45 minutter! Og dels er den faktisk ret sund – altså taget i betragtning at det er en pizza, ikke? 😉 To tredjedele af melet er nemlig fuldkornsmel, men resultatet smager ikke “groft”. Den bliver snarere sprød og lækker. Helt sikkert en keeper!

Jeg lavede den med mit yndlingspizzafyld. Men I kan naturligvis bruge lige hvad I har lyst til eller bedst kan lide. Jeg havde desuden en rest langtidssimret tomatsauce i fryseren fra da jeg lavede kødboller i tomatsauce for en måneds tid siden. Det havde helt sikkert en stor betydning for smagen, men hvis I ikke lige har en rest tomatsauce i fryseren (hvor ofte har man i virkeligheden det?!) kan I sagtens bruge en anden slags. Bunden er stadig god 🙂 En hurtigere pizzasauce, som jeg nogle gange laver, er at blende en dåse hakkede tomater med et fed hvidløg, lidt salt, lidt sukker og evt. noget oregano eller basilikum. Hvis man har tid kan man lade det simre lidt – evt. mens dejen alligevel æltes og hæver.

Opskriften er til to pizzabunde, men hvis man ikke vil have rester (findes den slags mennesker?) kan man sagtens fryse den ene halvdel ned til en endnu hurtigere pizzabund næste gang. Det er forresten nødvendigt med en røremaskine til denne dej – jeg tror ikke man kan gøre ved håndkraft, desværre.

Hvad er dit yndlingspizzatopping?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pizza med fuldkornsbund, tomatsauce, ost, skinke, ananas og pesto

Ingen bedømmelser endnu

Antal: pizzaer

Ingredienser

Bund:

  • 2 1/2 dl varmt vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 1/2 dl hvedemel eller pizzamel
  • 5 dl groft mel fx fuldkornsdurum
  • 1 pose tørgær 7 g
  • evt. tørret basilikum eller oregano og hakket hvidløg

Fyld:

  • 2-3 dl tomatsauce
  • 1 pk skinkestrimler
  • 100-150 g revet ost
  • 4 ananasringe i mindre tern
  • 1/2 glas pesto

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser til dejen og sæt dejkrogen på røremaskinen. Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter. Først ser det for tørt ud, så for vådt, men til sidst samler det sig til en fin dej. Det lover jeg :)
  2. Forvarm ovnen til 225º varmluft med to bageplader i ovnen, så de kan blive godt varme.
  3. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 10 minutter. Forbered imens fyldet, hvis der er noget der kræver tilberedning eller andet.
  4. Del dejen i to kugler og rul dem ud til tynde pizzabunde på bagepapir. Fordel først tomatsauce, derefter skinke efterfulgt af ost, ananastern og pesto på dejen.
  5. Overfør bundene til de varme bageplader ved hjælp af bagepapiret og bag i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og osten bobler.

Kategorier: Hovedretter med kød, Italiensk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!