Pizzavafler med veggie pålæg

Efter jeg havde lavet vaffelsandwichen med veggie pålæg til indlægget den anden dag, havde jeg stadig pålæg tilbage. Og eftersom vaffeljernet alligevel stod fremme, valgte jeg endeligt at gøre alvor af en idé til en opskrift, som jeg har haft på tegnebrættet længe. Og eftersom jeg også kun lige var kommet hjem fra Rom, virkede det kun endnu mere oplagt. Jeg brugte nemlig pålægget i en bunke pizzavafler, som blev fantastisk gode! Pizza er jo ikke bare én ting, men så meget forskelligt, alt afhængigt af fyld, dejen, tykkelsen herpå, tomatsaucen osv, men for mig er det primære noget godt “brød”, en god tomatsauce (her kan en hvid pizza selvfølgelig være undtagelsen der bekræfter reglen dog), og selvfølgelig smeltet ost. Og så evt. noget kød. Eller skal vi sige “kød”?

Vaflerne er ret hurtigt lavet, og smager i øvrigt bedst, når de er frisklavede, hvor de er sprøde og osten er frisksmeltet. Især dyppet i ekstra pizzasauce er ren forkælelse. Når de køler af, bliver de mere bløde i det, men er dog stadig lækre.

Mine pizzavafler var min første hjemmefrokost, efter jeg kom tilbage fra Rom. Jeg lavede dem på en dag, hvor der var både gråt og regnfuldt udenfor, og i det hele taget ikke særligt opmuntrende efter solskin sydpå. Og ærligt talt var pizzavaflerne den perfekte humørspreder! Jeg håber, at de også kan gøre det samme for dig.

Opskriften indeholder affiliatelinks.

 

Udskriv
Pizzavafler
Antal: 6 vafler
Ingredienser
  • 150 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 50 g arrowrootpulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk, fløde eller andet
  • 50 g smør eller kokosolie smeltet
  • 1 tsk eddike fx æblecider- eller hvid eddike
  • evt. fedtstof til vaffeljernet hvis det ikke er slip-let
Fyld
  • en god tomatsauce/pizzasauce
  • veggie pålæg eller andet kød i strimler - kan også udelades
  • 100 g pizzaegnet ost revet
Sådan gør du
  1. Smelt smørret og lad det afkøle let.

  2. Opvarm vaffeljernet, mens du blander dejen.

  3. Pisk alle ingredienser godt sammen til en jævn dej.

  4. I det varme vaffeljern fordeler du nu et par skefulde dej først og lader den danne skorpe kort. Fordel så et par små klatter pizzasauce, veggie pålæg og ca. 1 spsk revet ost, og dæk med lidt ekstra dej. Pas på ikke at overfylde, for så ryger det bare ud af vaffeljernets sider.

  5. Bag vaflerne, til de er gyldne og gennembagt, og kan fjernes uden besvær.

  6. Server med ekstra pizzasauce som dyppelse.

Opskriftsnoter

Har du ikke arrowrootpulver, eller tiltaler selve vaffeldejen heri dig ikke, kan du bare bruge en anden vaffeldej i stedet og fylde med pizzafyld. Det er bare vigtigt, at det ikke er en for tyk dej.

Jeg bruger Tefal Snack Collection-vaffeljernet, som bl.a. har en god slip-let-effekt. Brug fedtstof ved bagning, hvis du bruger et andet, og tilpas evt. mængderne.

Har du vafler i overskud, kan du toppe dem med ekstra fyld og opvarme i ovnen.

2 comments

  1. Lækkert! Min mand er dog nøddeallergiker, så mon der findes et alternativ til mandelmel?

    1. Jeg tænker, at enten kokosfibermel eller pofiber vil kunne bruges – mængden er jeg dog lidt mere usikker på, så du må nok prøve dig frem. Alternativt kan I også bruge almindeligt mel, hvis det ikke er noget, I undgår 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *