Quinoasalat med ovngrillede friske majs, salatbønner og avocado

 

Lige for tiden er jeg ret glad for at lave en “stor” portion af et eller andet om søndagen og så bruge det som madpakker i løbet af ugen. Det er lidt mere spændende end end helt almindelig rugbrødsmad, og så kræver det mindre tid om morgenen, hvilket betyder ekstra søvn 😉 I søndags lavede jeg denne quinoasalat, og har derfor haft lækker frokost de sidste fire dage. Jeg kan altså stå inde for, at den kan holde sig frisk så længe – forudsat at du altså gør som jeg, og først tilsætter avocadoen lige inden det skal spises.

Ideen opstod egentlig af, at jeg havde par majskolber, som nok burde være blevet spist for en uge siden. Næsten som ved et mirakel, var de dog stadig gode, så jeg skyndte mig at bruge dem, inden mit held forsvandt igen. Både peberfrugt og agurk tilsatte jeg næsten af samme årsag. En stor ulempe ved at bo alene og samtidig være typen, der godt kan lide variation i sin mad, er altså, at det ofte er svært at få brugt det hele. Og så er sådan en salat her ideel til at få ryddet lidt ud 🙂

 

 

Jeg “grillede” majsene i ovnen, hvilket blev helt fænomenalt, men hvis du har travlt, kan du også bare bruge dem friske eller dampe dem som normalt. Jeg vil dog virkelig anbefale dig at prøve ovnmetoden!

Det har faktisk været en af de bedste madpakkeuger for mig i lang tid, takket være denne salat. Det har været så godt, at jeg lige frem har glædet mig til frokost hver dag – hvilket altså ikke ofte er en følelse, madpakker kan opildne hos mig. Kort sagt: Lav den før din kollega 😀

 

 

Quinoasalat med friske majs, bønner og avocado

4 portioner

(holder sig frisk i køleskabet min. 4 døgn)

 

* 2 dl quinoa

* 4 dl vand

* 1 bouillonterning

 

* 2 majskolber (eller alternativt ca. 300 g majs fra frost)

* 1 rød snackpeber eller 1/2 alm. rød peberfrugt

* 1 gul snackpeber eller 1/2 alm. gul peberfrugt

* 1 dåse bønner (jeg ville egentlig have haft sorte, men det kan man jo nærmest ikke få nogen steder på dåse, så i stedet brugte jeg en dåse salatbønner fra Kavli, som klart kan anbefales, hvis du (heller) ikke har tid til at sætte i blød og koge selv)

* 1 agurk

* 2 avocadoer (hvis salaten skal bruges til madpakke, tilsættes avocadoen først lige inden. Den anden halve fra dag til dag, kan lægges i køleskabet med stenen stadig i og køkkenrulle gennemvædet med citronsaft på skærefladen. Så holder den sig fin til næste dag)

 

* saften af 2 limefrugter

* 2 spsk olivenolie

* 1 tsk salt (smag selv til)

* 1 tsk spidskommen

 

Kog quinoaen i vand og bouillon i ca. 15-20 minutter. Lad den herefter trække under låg, til al væsken er trukket ind i frøene. Køl af.

Tænd ovnen på 200º. Læg majskolberne ind med bladene stadig på og giv dem 40 minutter. Køl dem herefter helt af.

Skær peberfrugterne i tern. Skær majsene fra kolberne (se evt. billede af hvordan det nemt gøres her). Fjern kernerne fra agurken og skær den herefter også i tern. Bland grøntsagerne med quinoa og bønner, der er godt drænede og skyllede, så lagen er helt væk.

Bland dressingen af limesaft, olivenolie, salt og spidskommen og smag til. Vend salaten med dressingen. 

Lige inden salaten skal serveres, skæres avocadokødet i tern og blandes i.

 

 

8 comments

  1. Hvor ser det lækkert ud! Den må afprøves imorgen :0) Dog uden avocado. Men med varmrøget laks :0)

    1. Mange tak, Louise! Jeg er sikker på, at det bliver absolut fantastisk med laks også – jeg håber det smager dig 😀

      1. Jeg glæder mig os meget til at smage det :0) Jeg tænkte, at jeg måtte finde en erstatning på avocadoen, så kom jeg i tanke om varmrøget laks. Jeg kan nemlig ikke tåle avocado…

        1. Nej, så kan jeg godt se, at det er nødvendigt med noget andet. Jeg er sikker på, at laks bliver en god erstatning. Den har den samme lækre cremede fedme, som gør salaten godt 😀

          1. Det var nemlig det jeg tænkte, og så har Netto tilbud på varmrøget laks til 20kr. i denne uge :0) Det er først i aften vi prøver det ad. Vi fik wok ret og der var til 2 dage :0)

          2. Uh, godt tip, det kan være, jeg lige må et smut forbi Neto så 🙂

  2. Salaten smager helt vidunderligt godt, både med og uden avocado. Jeg tror, det er limedressingen, der lige giver den prikken over i’et.
    Stor anbefaling herfra.

    1. Hej Conny. Hvor er det herligt at høre, at har prøvet det! Og ja, jeg tror du har ret i, at limedressingen virkelig giver den noget ekstra.
      Mange tak for din kommentar – det er altid rart at høre fra folk, der rent faktisk har lavet en af mine opskrifter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *