Quinoasalat med ovngrillede friske majs, salatbønner og avocado

Lige for tiden er jeg ret glad for at lave en “stor” portion af et eller andet om søndagen og så bruge det som madpakker i løbet af ugen. Det er lidt mere spændende end end helt almindelig rugbrødsmad, og så kræver det mindre tid om morgenen, hvilket betyder ekstra søvn 😉 I søndags lavede jeg denne quinoasalat, og har derfor haft lækker frokost de sidste fire dage. Jeg kan altså stå inde for, at den kan holde sig frisk så længe – forudsat at du altså gør som jeg, og først tilsætter avocadoen lige inden det skal spises.

Ideen opstod egentlig af, at jeg havde par majskolber, som nok burde være blevet spist for en uge siden. Næsten som ved et mirakel, var de dog stadig gode, så jeg skyndte mig at bruge dem, inden mit held forsvandt igen. Både peberfrugt og agurk tilsatte jeg næsten af samme årsag. En stor ulempe ved at bo alene og samtidig være typen, der godt kan lide variation i sin mad, er altså, at det ofte er svært at få brugt det hele. Og så er sådan en salat her ideel til at få ryddet lidt ud 🙂

Jeg “grillede” majsene i ovnen, hvilket blev helt fænomenalt, men hvis du har travlt, kan du også bare bruge dem friske eller dampe dem som normalt. Jeg vil dog virkelig anbefale dig at prøve ovnmetoden!

Det har faktisk været en af de bedste madpakkeuger for mig i lang tid, takket være denne salat. Det har været så godt, at jeg lige frem har glædet mig til frokost hver dag – hvilket altså ikke ofte er en følelse, madpakker kan opildne hos mig. Kort sagt: Lav den før din kollega 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Quinoasalat med friske majs, bønner og avocado

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 majskolber eller alternativt ca. 300 g majs fra frost
  • 1 rød snackpeber eller 1/2 alm. rød peberfrugt
  • 1 gul snackpeber eller 1/2 alm. gul peberfrugt
  • 1 dåse bønner
  • 1 agurk
  • 2 avocadoer hvis salaten skal bruges til madpakke, tilsættes avocadoen først lige inden. Den anden halve fra dag til dag, kan lægges i køleskabet med stenen stadig i og køkkenrulle gennemvædet med citronsaft på skærefladen. Så holder den sig fin til næste dag
  • saften af 2 limefrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt smag selv til
  • 1 tsk spidskommen

Sådan gør du

  1. Kog quinoaen i vand og bouillon i ca. 15-20 minutter. Lad den herefter trække under låg, til al væsken er trukket ind i frøene. Køl af.
  2. Tænd ovnen på 200º. Læg majskolberne ind med bladene stadig på og giv dem 40 minutter. Køl dem herefter helt af.
  3. Skær peberfrugterne i tern. Skær majsene fra kolberne (se evt. billede af hvordan det nemt gøres her). Fjern kernerne fra agurken og skær den herefter også i tern. Bland grøntsagerne med quinoa og bønner, der er godt drænede og skyllede, så lagen er helt væk.
  4. Bland dressingen af limesaft, olivenolie, salt og spidskommen og smag til. Vend salaten med dressingen.
  5. Lige inden salaten skal serveres, skæres avocadokødet i tern og blandes i.

Noter

Holder sig frisk i køleskabet min. 4 døgn

Kategorier: Frokost, Hverdagsmad, Mælkefri, Salater, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!