Rabarbertærte med mazarinfyld

rabarbertaerte-2

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste rabarbertærte, jeg til dato har lavet – samt den første, haha!

Der er sikkert mange måder at lave rabarbertærte på, men jeg gik ret målrettet efter en variant med marcipanfyld – lidt a la basen i en jordbærtærte egentligt. Jeg synes, det fungerer så godt med det søde og svampede mandelfyld som modspil til de syrlige rabarber. I sidste ende endte jeg med en variation over min jordbærtærte fra bogen, og den fungerer så utroligt godt, at jeg nok allerede nu kan sige, at jeg ikke kommer til at prøve andre opskrifter. Ærligt talt blev den lysår bedre, end jeg troede – og det er altså ikke fordi, jeg havde lave forventninger.

Det hele spiller bare i denne tærte. Sprød mørdejbund, sødt og svampet marcipanfyld og møre og syrlige rabarber. Spis den let lun med en klat kold creme fraiche, og der vil ikke være et øje tørt. Til gengæld bliver tallerkenerne nok slikket tørre efterfølgende – dét tør jeg næsten også godt love (og nu ved I jo, at jeg holder, hvad jeg lover!)

Jeg har stadig en bunke rabarber i køleskabet, så hvis I har nogle gode bud på, hvad de skal bruges til, må I endeligt sige til. Ellers er det ikke usandsynligt, at jeg bare laver denne tærte igen!

Hav en rigtigt god solskinsweekend! (og nu må jeg vist også hellere snart komme ud af nattøjet og rent faktisk bevæge mig uden for min lejligheds vægge…)

rabarbertaerte-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Rabarbertærte med mazarinfyld

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer
Passer til en mellemstor tærteform (brug helst en tærteform af metal med løs bund, enten aflang eller rund)

Ingredienser

Til tærtebunden

  • 200 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 1 spsk fiberhusk eller 2 spsk arrowrootpulver
  • 1 spsk sukrin+
  • 75 g smør koldt
  • 1 æg

Fyld

  • 1/2 portion marcipan
  • 100 g smør blødt
  • 50 g sukrin+
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 300 g rabarber ordnet vægt
  • 1 spsk sukrin gold til drys (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
  2. Bland mandelmel, fiberHUSK eller arrowrootpulver, sukrin+ og smør i din foodprocessor, til det ligner krummer.
  3. Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene.
  4. Pres dejen ud i en smurt tærteform, prik med en gaffel, og forbag i ca. 10-15 minutter, til den er let gylden.
  5. Kør marcipan sammen med det bløde smør, sukrin+, vaniljepulver og æg i din foodprocessor, så du har en jævn mazarinmasse.
  6. Skær de grimme ender af dine rabarber, og skær dem så i skiver på 1,5-2 cm. Alternativt kan du eksperimentere med at holde dem i større stykker og lave et pænt mønster, men jeg foretrækker mindre og mere møre stykker.
  7. Fordel mazarinmassen i den forbagte tærtebund. Fordel rabarber ovenpå og pres dem let ned i mazarinmassen. Drys med sukrin gold for lidt ekstra sødme.
  8. Bag tærten i ca. 30-40 minutter. Rabarberne skal være møre, mens mazarinmassen vil være fast i midten og sprød og gylden i kanten.
  9. Lad tærten afkøle let og spis den lun med kold creme fraiche eller flødeskum - eller vaniljeis.

Kategorier: Dessert, Favoritter, Forår, Kage, LCHF opskrifter, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!