Raw brownie med paranødder og goji-kokos-drys

Raw brownie med paranødder

Jeg har i princippet stadig et par opskrifter fra Mortens Aften, som jeg mangler at skrive og udgive, bl.a. en sukkerfri rødkål og ditto vanilleis, men jeg tror lige jeg venter lidt med dem. Især rødkålen passer nok bedre lidt tættere på jul alligevel 🙂

I stedet får I her en lækker-lækker-lækker opskrift på en raw brownie. Det er mit første forsøg ud i raw kagebagning kagelavning, men det bliver absolut ikke mit sidste, for det var godt nok lækkert. Fik jeg sagt det? Opskriften stammer fra “Raw Cake” af Caroline Fibæk, som jeg forærede min veninde i fødselsdagsgave i fredags – og så kunne jeg jo passende lige lave en af opskrifterne derfra og tage med. Jeg tror faktisk, jeg helt tilfældigt endte med at vælge den med den ultimativt korteste ingrediensliste, da jeg allerede havde alle ingredienserne dertil. Men næste gang, når jeg selv får fat i bogen, skal jeg helt sikkert prøve én af de mere avancerede kager derfra. Der er jo et utal af muligheder!

Kagen her smager i princippet ret meget ligesom daddelkugler – men hvilke daddelkugler! Resultatet bliver en syndig chokolade-himmerigsmundfuld – helt uden hverken mel eller sukker, hvilket da er ret fantastisk. Man kan derfor også vælge bare at lave opskriften og rulle til kugler, hvis man synes det er nemmere eller finere eller whatever.

Drysset af goji og kokos giver et dejligt finish, men kan sagtens udelades, eller man kan nøjes med bare kokos, hvis man vil have det lidt enklere. Paranødderne i selve brownien kan ligeledes udskiftes med andre nødder, hvis man ikke lige har dem på lager. Jeg brugte desuden raw kakao, men hvis man ikke har det hjemme, bruger man bare en almindelig kakaopulver (af god kvalitet). Og lige en sidste bemærkning: Jeg serverede brownien fra fryseren, hvilket kun kan anbefales. Den får en helt konfekt/karamelagtig konsistens, som er herlig + den holder formen meget bedre og er nemmere at håndtere. Så gør gerne det 🙂

Raw brownie med paranødder - ingredienser i foodprocessor

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Raw brownie med paranødder

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stykker
ca. 16-20 små stykker (en brownie i en mindre brødform, ca. 2-3 cm høj)

Ingredienser

Brownie

  • 5 dl dadler uden sten hvis de ikke er meget bløde, kan de med fordel sættes i blød lidt tid forinden
  • 1 dl raw kakaopulver
  • 1 dl kokosolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl paranødder

Drys

  • 1/2 dl gojibær
  • 1/2 dl kokosmel eller 1 dl kokosflager

Sådan gør du

  1. Hak paranødderne groft.
  2. Blend dadler, kakaopulver, kokosolie og salt sammen til en jævn masse. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, for at få blenderen/foodprocessoren til at køre bedre.
  3. Rør de hakkede nødder i browniedejen, og tryk massen ud i en brødform eller lign. beklædt med bagepapir eller film.
  4. Sæt brownien på køl, mens du laver drysset.
  5. Mal gojibær og kokosmel helt fint, gerne i en kaffe-/krydderikværn eller en minihakker, men en blender kan nok også gøre det. Jeg tror ikke en foodprocessor kan få det fint nok. Fordel drysset oven på brownien og sæt hele molevitten i fryseren i et par timer til den skal serveres.
Raw brownie med paranødder - browniemasse + nødder
Raw brownie med paranødder - goji + kokos
Raw brownie med paranødder - med drys

Kategorier: Dessert, Gæstemad, Kage, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!