Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Disse cupcakes er nok nogle af de bedste, jeg nogensinde har bagt. Jeg har for det første aldrig gjort så meget i frosting – især ikke a cream cheese varianten, men det er helt sikkert lækkert. For det andet er den dybrøde farve bare fantastisk! Og for det tredje er selve kagen også super super lækker. Helt sikkert noget, jeg bager igen.

Opskriften har jeg tyvstjålet fra Newyorkerbyhearts blog. Den eneste ændring, jeg har lavet, er, at jeg brugte philadelphia light i stedet for den almindelige udgave. Og det skyldes faktisk kun, at jeg havde læst forkert i opskriften, da jeg købte ind. Jeg skal ikke kunne sige, om det smager bedre med den fuldfede variant, men jeg er fuldt tilfreds med denne frosting!

 

15 stk

* 250 g mel

* 2 spsk kakao

* 115 g blødt smør (hvis man er utålmodig, som mig, kan man sagtens lige give det 10-15 sek. i mikrobølgeovnen)

* 3 mellem/2 store æg

* 1 tsk vaniljeessens

* 275 g sukker 

* 1½ flaske rød frugtfarve (ca. 55-60 g)

* 240 ml kærnemælk

* 1 tsk klar eddike

* 1 tsk bagepulver

 

Frosting:

* 100 g blødt smør

* 200 g Philadelphia light

* 1 tsk vaniljeessens

* 50 g flormelis

 

Pynt: kokosmel

 

Sigt mel, salt og kakao sammen i en skål. I en anden skål piskes det bløde smør sammen med sukker i nogle minutter (med el-mikser eller røremaskine). Æggene tilsættes et ad gangen og der piskes rigtigt godt efter hvert. Tilsæt vaniljeessens og pisk igen i et minuts tid.

Rør kærnemælk og rød frugtfarve sammen i en skål. Sæt el-mikseren/røremaskinen på laveste hastighed og tilsæt halvdelen af melblandingen. Når det er rørt ud, tilsættes kærnemælken (stadig på laveste hastighed) og herefter det sidste af melblandingen. Rør til det netop er blandet.

I en lille beholder blandes bagepulver og eddike. Lad det bruse, op og tilsæt det så til dejen. Vend det hurtigt i dejen med en dejskraber og fordel dejen i cupcakeforme.

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Bages ved 175 grader i ca. 15-17 minutter (husk ovne varierer så tjek at dem). Tag dem ud af ovnen og lad dem køle HELT af inden de pyntes med frosting.

Red velvet cupcakes

Frosting: Pisk smør og flødeost sammen til en glat masse. Rør vaniljeekstrakt i og tilsæt flormelis efter smag. Drys til sidst med kokosmel/kokosflager.

Red velvet cupcakes

8 comments

  1. Det lyder godt nok lækkert!

  2. De var også rigtigt gode – og så fine 🙂 Jeg tror egentligt snart jeg vil forsøge mig med dem igen – forhåbentligt bliver de så inde i formene denne gang 🙂

  3. behøver man en el-pisker eller kan man godt bare bruge hænderne til at røre?

    1. Du kan sagtens bare bruge et piskeris eller en ske på “gammeldags” maner 🙂

  4. Mia Vestergaard

    Hvilken slags klar eddiek har du brugt til kagerne? 🙂

    1. Jeg bruger oftest hvidvinseddike, men en helt almindelig klar husholdningseddike kan også fint bruges 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *