Disse cupcakes er nok nogle af de bedste, jeg nogensinde har bagt. Jeg har for det første aldrig gjort så meget i frosting – især ikke cream cheese varianten, men det er helt sikkert lækkert. For det andet er den dybrøde farve bare fantastisk! Og for det tredje er selve kagen også super super lækker. Helt sikkert noget, jeg bager igen.
Opskriften har jeg tyvstjålet fra Newyorkerbyhearts blog. Den eneste ændring, jeg har lavet, er, at jeg brugte philadelphia light i stedet for den almindelige udgave. Og det skyldes faktisk kun, at jeg havde læst forkert i opskriften, da jeg købte ind. Jeg skal ikke kunne sige, om det smager bedre med den fuldfede variant, men jeg er fuldt tilfreds med denne frosting!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Red velvet cupcakes
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ingredienser
- 250 g mel
- 2 spsk kakao
- 115 g smør blødt
- 3 æg
- 1 tsk vaniljeessens
- 275 g sukker
- 1½ flaske rød frugtfarve ca. 55-60 g
- 240 ml kærnemælk
- 1 tsk klar eddike
- 1 tsk bagepulver
Frosting:
- 100 g smør blødt
- 200 g flødeost
- 1 tsk vaniljeessens
- 50 g flormelis
Pynt:
- kokosmel
Sådan gør du
- Sigt mel, salt og kakao sammen i en skål. I en anden skål piskes det bløde smør sammen med sukker i nogle minutter (med el-mikser eller røremaskine). Æggene tilsættes et ad gangen og der piskes rigtigt godt efter hvert. Tilsæt vaniljeessens og pisk igen i et minuts tid.
- Rør kærnemælk og rød frugtfarve sammen i en skål. Sæt el-mikseren/røremaskinen på laveste hastighed og tilsæt halvdelen af melblandingen. Når det er rørt ud, tilsættes kærnemælken (stadig på laveste hastighed) og herefter det sidste af melblandingen. Rør til det netop er blandet.
- I en lille beholder blandes bagepulver og eddike. Lad det bruse, op og tilsæt det så til dejen. Vend det hurtigt i dejen med en dejskraber og fordel dejen i cupcakeforme.
- Bages ved 175 grader i ca. 15-17 minutter (husk ovne varierer så tjek at dem). Tag dem ud af ovnen og lad dem køle HELT af inden de pyntes med frosting.
Frosting:
- Pisk smør og flødeost sammen til en glat masse. Rør vaniljeekstrakt i og tilsæt flormelis efter smag. Fordel på dine cupcakes og drys til sidst med kokosmel/kokosflager.