Rejer på spyd med hvidløgssmør og marokkansk blomkål med abrikos og pinjekerner (og mere hvidløgssmør)

rejespyd-blomkaal-hvidloeg-1

Jeg har aldrig været den der organiserede og koordinerede bloggertype, der fast udgiver x antal blogindlæg om ugen eller hver dag ligefrem, eller hvad ved jeg. Det har I nok opdaget for længst. Nogle gange går der så længe mellem mine indlæg, at jeg måske helt ville glemme, at jeg jo faktisk har en madblog – hvis det ikke var fordi mit kamera står og minder mig om det ved mit køkken! Sådan en periode er (var?) jeg nok lidt i her siden først eksamensperioden og siden sommerferien startede – og det er også helt ok indimellem, synes jeg. Min blog og det at blogge er noget, jeg har og gør, fordi jeg synes, det er supersjovt, og også fordi det i høj grad ofte både inspirerer og motiverer mig. Men når det ikke gør, giver jeg det bare en pause, indtil lysten kommer tilbage. Jeg håber, I også netop kan mærke, at det i allerhøjeste grad er lysten, der driver værket herinde!

Og nu lader min blogginglyst og dermed også min lyst til at udvikle nye opskrifter – og måske generelt også at spise lidt mindre klonket – til at være vendt tilbage for fulde sejl, hvilke er skønt. Vi starter med dette herlige sommermåltid, som selvfølgelig er ideelt på en grill, men har man ikke lige sådan en, fungerer en grillpande – eller sågar en almindelig pande – som altid fortræffeligt i en håndevending. Jeg brugte selv min grillpande, og det blev helt og aldeles skønt.

Som titlen på dette indlæg nok ret så fint indikerer, er dette et måltid for alle os hvidløgselskere. Jeg har én veninde, som ikke kan fordrage hvidløg, men ellers synes jeg, at hvidløg i høj grad er noget, som de fleste lader til at kunne lide. Især når det kombineres med smør og bliver svitset eller sauteret, så det giver den lækreste aroma. Dén duft, vil jeg vove at påstå, kan nok få tænderne til at løbe i vand for de fleste. Det gjorde det i hvert fald for mig, da jeg lavede mad, så det var heldigt, at det ikke var meget længere end en halv time, jeg skulle udholde det, før jeg kunne sætte tænderne i lækkerierne. Forestil jer lige, hvor lækkert min lejlighed dufter lige nu!

Til de lækre rejespyd har jeg lavet et friskt varmt blomkålstilbehør af blomkål svitset i fedtstof med løg – og ja, mere hvidløg – og efterfølgende vendt det med ristede pinjekerner, tørrede abrikoser i tern og frisk persille. Jeg har valgt til at kalde det for marokkansk blomkål, fordi af en eller anden grund minder det mig om det marokkanske køkken, selv om det ikke er noget, jeg ved særligt meget om. Bær lige over med mig, hvis jeg er helt ude at sejle her!

Og det er ellers det – simpelt og lækkert, sommeragtigt og dejligt mættende. Enjoy!

rejespyd-blomkaal-hvidloeg-2

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Rejer på spyd med hvidløgssmør og marokkansk blomkål med abrikos og pinjekerner (og mere hvidløgssmør)
Antal: 2 personer
Ingredienser
Rejespyd
  • 200 g store rejer fx vanamei eller tigerrejer
  • 2 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Marokkansk blomkål
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk kokosolie uden smag
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille blomkål
  • 1 hønsebouillonterning kan udelades
  • salt
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 håndfuld tørrede abrikoser
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1/2 citron
Sådan gør du
  1. Start med at tørriste pinjekernerne og sæt dem til side. Smelt herefter smørret til rejerne, fx på samme pande som du brugte til pinjekernerne, og lad det køle let af. Pres 2 hvidløgsfed heri og lad smørret trække, mens du klargør grøntsagerne.
  2. Pil og hak løget fint. Riv blomkål groft til ris på rivejern eller en foodprocessor.
  3. Pil halerne af rejerne, hvis de ikke er fjernet. Dup dem tørre med køkkenrulle og sæt dem på et passende antal spyd. Pensl på begge sider med dit hvidløgssmør.
  4. Smelt smør og kokosolie i en sauterpande eller gryde, og sauter løget heri, til det er blødt og klart. Pres hvidløg i og tilsæt blomkålsris. Tilsæt også smuldret bouillonterning. Svits, til blomkålen er tilpas mør og smag til med salt.
  5. Opvarm en grillpande (eller grilgodt. Grill rejerne kort på hver side, til de er gyldne. Krydr med salt og peber og pensl med det resterende hvidløgssmør undervejs.
  6. Skær de tørrede abrikoser i små tern og hak den friske persille. Vend med blomkålen, pres citronsaft over og server med rejespyddene.

rejespyd-blomkaal-hvidloeg-3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *