Risalamande a la LCHF

I dag er det jo fredag. Og som jeg måske har nævnt før, arbejder jeg altid hjemme om fredagen – med mindre jeg bare holder helt fri. Det betyder, at jeg kan sove lidt længere end i hverdagen samt at jeg har overskud til at lege lidt med morgenmaden. Det er ikke altid, jeg gør det – jeg er jo i princippet ret glad for mine sædvanlige morgenæg – men af og til skal der nye boller på suppen. I dag blev det – igen – til en omgang risalamande LCHF-style. Det er nu egentligt ikke fordi, det er særligt svært eller tidskrævende, men jeg gider altså sjældent piske fløde meget tidligt om morgenen. Og så er det jo også sådan fra et kulhydratperspektiv en lidt dyrere morgenmad end bare bacon, æg og peberfrugt. Så jeg betragter det mere som luksusmorgenmad eller dessert. Men uanset om man vælger at lave det en hverdagsmorgen, en doven søndag formiddag, til dessert, mellemmåltid eller noget helt andet, er det en genial ret. Og jeg lyver ikke: Det smager vitterligt som risalamande. “Klumperne” i hytteosten giver ris-fornemmelsen, mens vanilje, fløde og sødemiddel sammen skaber den kendte risalamande-smag. Jeg er fan!

Hvad spiser I, når morgenmaden gerne må indeholde en ekstra dosis luksus?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

LCHF risalamande

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portion

Rækker til 1 person eller 2 som dessert eller mellemmåltid

Ingredienser

  • 1/2 dl piskefløde
  • 200 g hytteost

eller!

  • 100 g hytteost
  • 100 g mascarpone
  • 1 sjat piskefløde

Herudover

  • 1 tsk vaniljepulver
  • sødemiddel efter smag jeg brugte vist ca. 1 spsk sukrin+ og lidt flydende sødemiddel - men jeg kan også godt lide søde ting
  • 1/2-1 dl blandede bær eller hindbær - friske eller fra frost hvis fra frost, giv et opkog, evt. med lidt sødning, og jævn evt. med lidt chiafrø
  • lidt mandler hakkede - kan udelades

Sådan gør du

  1. Hvis bærrene er frosne, kan du give dem et hurtigt opkog i en kasserolle med en smule vand. Lad dem køle af, mens resten klargøres. Hvis du planlægger i god tid, kan du også tage bærrene op aftenen før, så de når at tø natten over.
  2. Kombi 1: Pisk fløden til stift flødeskum sammen med sødemiddel og vaniljepulver. Bland med hytteosten.
  3. Kombi 2: Bland hytteost, mascarpone, piskefløde, vaniljepulver og sødemiddel.
  4. Server med bær ovenpå og evt. lidt hakkede mandler.
  5. Velbekomme!

Kategorier: Dessert, Favoritter, Jul, LCHF opskrifter, Morgenmad, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!