Rød linsesuppe med kokosmælk og lime

Denne suppe er skabt med inspiration dels fra en opskrift i Magasinet Mad! 04/11 og dels fra denne opskrift fra Green Kitchen Stories (som desuden er en blog med utrolig flotte billeder, hvis I ikke kender den I forvejen!). Jeg valgte at blande de to, da jeg på den ene side rigtig godt kunne lide ideen med kokosmælk, som de lavede den i Mad! – hvis I ikke allerede har opdaget det, er jeg ret vild med kokosmælk, og umiddelbart synes jeg at det meste bliver bedre med lidt kokossmag. Men hvis I ikke bryder jer om det, kan I naturligvis bare bruge lidt ekstra vand. På den anden side foretrak jeg dog lidt mere fylde i suppen, og hos GKS havde de både kartofler og gulerødder i ud over linser og tomater. Derfor blev det en blanding. Og hvilken en blanding! Det var virkelig godt. Jeg serverede suppen med ristede græskarkerner og en grovere udgave af grydebrødet, og selv min brors ven, som umiddelbart ikke er den største fan af grøntsager eller vegetariske retter for den sags skyld, var positivt overrasket. Prøv den! Og lad jer venligt ikke skræmme af den lidt længere ingrediensliste – jeg lover jer, at det ikke er besværligt! 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Rød linsesuppe med kokosmælk og lime

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Suppe

  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 200 g røde linser
  • 200 g kartofler ca. 3-4
  • 200 g gulerødder ca. 4-5
  • 200 g små tomater
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime saften af
  • 1,5-2 tsk salt

Til servering

  • græskarkerner
  • lækkert brød

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg. Det behøver ikke være være alt for fint, da det skal blendes. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i tern på ca. 1x1 cm. Skær tomaterne i kvarte.
  2. Opvarm olien i en gryde og svits løg, hvidløg og krydderier heri i et par minutter. Tilsæt grøntsager og linser og vend rundt et par gange. Hæld nu vand og bouillonterninger ved, bring i kog og lad suppen simre i 30 minutter under låg.
  3. Rist imens græskarkernerne på en tør og varm pande indtil de begynder at "poppe" og vend dem evt. med lidt salt.
  4. Efter den halve time, blendes suppen med en stavblender direkte i gryden (hvis du ikke har en stavblender, kan det også gøres med en normal blender, foodprocessor el. lign.). Rør kokosmælk og limesaft i og smag til med salt. Varm suppen igennem og server.

Kategorier: Efterår, Indisk, Internationale retter, Mælkefri, Suppe, Vegetarisk, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!