Røræg med æbler og kanel

IMG_3175

Jeg er ret overbevist om, at jeg ofte herinde har nævnt, hvor lidt varieret jeg faktisk er, når det kommer til morgenmaden! Men for de af jer, der evt. er nye eller ikke lige har fået læst dét indlæg, kan jeg da sagtens lige nævne det igen: Jeg er meget lidt varieret, når det kommer til morgenmad! Oftest står den bare på den gode varme kakao eller en helt klassisk omgang røræg og lidt grønt. Ikke just innovativt! Men så sker der alligevel en sjælden gang det, at jeg falder over en opskrift, der giver mig lyst til at prøve noget nyt om morgenen.

Disse røræg med æbler og kanel så jeg første gang hos Jane for snart et år siden. Og så har jeg så i mellemtiden glemt det igen. Måske jeg i sin tid ikke tænkte mere over det, fordi jeg så sjældent har æbler hjemme, og det derfor ikke virkede så oplagt. Generelt spiser jeg jo meget lidt frugt, som I nok ved. Jeg trives helt fint uden og savner det kun meget sjældent faktisk. Herudover har jeg i ustabile perioder tendens til, at selv lidt frugt kan være en dårlig trigger, som jeg derfor helt undgår. Men lige nu er jeg som bekendt inde i en rigtigt god og stabil periode, så da Camilla for nyligt mindede mig om denne lækre kombination, valgte jeg, at jeg godt “turde” prøve med lidt frugt, selv her fra morgenstunden af! Uh, jeg er ren rebel altså! Og så passede det i øvrigt også så godt, at jeg havde to små æbler fra Aarstidernes kasse, som jeg ikke fik brugt i den ret, de ellers var tiltænkt. Bonus: 2 små æbler = luksusmorgenmad til to dage!

Selv om jeg måske nemt bliver begejstret, blev jeg faktisk virkeligt særdeles positivt overrasket over disse røræg. Ja, faktisk blev jeg nærmest positivt overrasket over, hvor positivt overrasket jeg blev! 😀 Det bliver klart en genganger hos mig – og især med en klat lækker mascarpone til (er jeg i øvrigt den eneste, der synes, mascarpone har en mild kokossmag?), er det jo ren morgenmadsluksus, og der er ikke et øje tørt! Jeg glæder mig i hvert fald allerede til næste gang, jeg lige skulle have et æble i overskud!
(og ellers kan det være, jeg skal overveje at begynde at benytte mig af den dér frugtordning på arbejdet, som jeg ellers aldrig bruger, og evt. nuppe et æble med hjem i ny og næ! :D)

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Røræg med æbler og kanel

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 1/2 lille æble eller 1/4 stort
  • 1 spsk sukrin gold kan udelades, men når jeg spiser sød (modsat salt morgenmad, skal det altså også være reelt sødt, ellers bliver jeg bare skuffet ;))
  • 1 tsk kanel
  • 1 stor spsk smør
  • 2 æg
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 nip vaniljepulver
  • 1 nip salt

Til servering fx

  • det sidste 1/2 lille æble
  • 1 spsk mascarpone creme fraiche 38%, flødeskum el.lign.
  • kanel til drys

Sådan gør du

  1. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tynde både. Smelt sukrin gold, smør og kanel sammen til en tynd karamel og læg æblebådene på panden. Lad dem stege ved medium varme i et par minutter, mens du klargør æggemassen.
  2. Pisk æg sammen med piskefløde, vaniljepulver og salt. Når æblebådene har fået karamel på alle sider og er blevet let møre, hældes æggemassen over, og der skrues op for varmen. Steg, som du normalt ville med røræg, indtil dine æg er gennemstegte.
  3. Server, evt. med mascarpone og friske æblebåde drysset med lidt ekstra kanel.
Røræg med æble og kanel

Kategorier: Dessert, Favoritter, LCHF opskrifter, Morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!