Sesamkylling med grønne asparges og citron- og parmesansmør

Den anden dag læste jeg, at en af mine yndlings amerikanske sundhedsbloggere skal udgive en kogebog – kun indeholdende opskrifter med græsk yoghurt! Dette satte lidt tanker i gang hos mig: Hvis jeg nu en dag fik mulighed for at skrive en kogebog (jeg behøver vel ikke at nævne, at det er en guilty pleasure-drøm, vel? Jeg er jo madblogger – at have våde kogebogsdrømme er vist et kriterium her!), og den skulle være specialiseret inden for ét område, hvad skulle dét område så være monstro? Og så gik det op for mig, at den slags opskrifter, jeg vist har allerflest af her på bloggen, næsten må være de her helt hurtige hverdagsmåltider – hvoraf langt de fleste kan laves på en halv times penge. Det kan man vel godt kalde et “speciale”, kan man ikke? Altså, bevares, jeg har da også lejlighedsvis opskrifter på gæstemad, lækre desserter, syndige kager og alt det dér – men hvis man kigger sådan overordnet og statistisk på det, er jeg overbevist om at hverdagsmåltider er det, jeg har flest af. Men det er jo heller ikke for ingenting, at der engang var en mand, der skrev en hyldest til hverdagen, vel? 😉

Til trods for ovenstående svada, kan jeg faktisk kun tage æren for en minimal brøkdel af dagens opskrift. Størstedelen stammer nemlig fra “Viktminskning med LCHF”, som jeg allerede har lavet flere opskrifter fra – alle med stor succes. Apropos kogebøger, kan dén bog virkeligt anbefales! (se desuden andre LCHF-bøger, jeg anbefaler, lige her). Jeg valgte at riste aspargesene i ovnen, fordi det er det bedste i verden, og tilsatte selv citron til smørret, som oprindeligt “bare” var en parmesansmør. Men derudover fulgte jeg vist opskriften – det er så heller ikke så svært, når den er så dejligt enkel, som denne her!

Sesamkylling med grønne asparges og citron- og parmesansmør
2 portioner
Print
Sesamkylling
  1. * 2 kyllingebryster
  2. * salt og peber
  3. * 2-4 spsk sesamfrø
  4. * smør til stegning
Asparges
  1. * 1 bundt grønne asparges
  2. * lidt smagsneutral og varmestabil olie, fx kokosolie uden smag
  3. * salt og peber
Citron- og parmesansmør
  1. * 50 g blødt smør
  2. * 1/2 dl fintrevet parmesan (ca. 10 g)
  3. * skallen af 1/2 økocitron
  4. * evt. lidt flagesalt
Sådan gør du
  1. Bland det bløde smør med fintrevet parmesan, citronskal og evt. salt, og sæt det på køl - eller læg det i fryseren, hvis du ikke har så meget tid. Form det evt. til en cylinder, så du kan få fine runde skiver.
  2. Forvarm ovnen til 220º varmluft. Knæk de træede ender af aspargesene, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag aspargesene i ca. 15 minutter.
  3. Bank kyllingebrysterne flade og drys med salt og peber. Vend i sesamfrø på begge sider og steg i smør ved medium varme - sesamfrøene på ikke branke, så du skal helst have varmen lidt lavere, end hvad du normalt steger kylling på.
  4. Server sesamkyllingen i skiver med de ristede asparges, et par skiver smør og evt. et par citronbåde.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

16 comments

  1. Lyder fantastisk! Og genialt med den nemme tilgang til hverdagsmad, er uvurderligt med selvforkælelse selv på en almindelig onsdag

    1. Tak – og lige netop! I hverdagen skal det helst bare være så simpelt som muligt i min bog 🙂

  2. Kære Xenia.
    Når du udgiver din bog om hverdagsretter vil jeg gerne stå først i køen til at købe den. 🙂

    1. Haha, mange tak, Rikke, det skal jeg nok huske 😉

  3. Lækker ret, har lige spist den her til aften , dog med lidt hvidløg i smørret også

    1. Jeg tænkte netop, da jeg spiste det, at lidt hvidløg kun ville gøre det endnu bedre! Fedt at du havde samme tanke og bekræftede det! 😀

  4. Sjovt hvordan øjet der ser afgører om man kan lide en kogebog eller ej. Jeg har ikke brugt viktminskning med LCHF bare en gang og synes den er kedelig.. men synes tilgengæld at dine mad billeder her på bloggen altid ser lækre og inspirerende ud – bare lige lidt sjovt at de stammer fra den bog jeg aldrig åbnede mere end en enkelt gang ikk??

    1. Ja, det er skægt, hvad der kan gøre forskellen nogle gange – jeg var fan af bogen allerede ved første gennemlæsning og er kun blevet mere vild med den siden. Omvendt er jeg aldrig blevet særligt glad for Dessers LCHF-bog (den der danske, der var i Kvickly for nogle måneder tilbage), selv om jeg syntes, at mange andre talte højt og flot om den 😀
      Og mange tak for rosen – det bliver jeg fx heller aldrig træt af ;D

  5. hejsa
    mange tak for din super gode blog,som jeg følger dagligt 🙂
    jeg så at du køber en sukkerfri kethup fra cervera,hvor køber du den henne?
    da jeg ikke har kunne finde nogen sukkerfri kethup i meget lang tid og hvor mange kulhydrater er der i pr 100 gram?
    håber at du vil tage dig tid til at svarer mig og på forhånd tak 🙂
    mvh marlene

    1. Jeg tror måske du forveksler mig med en anden? Jeg har i hvert fald aldrig formået at finde en sukkerfri ketchup – men har nu heller ikke ledt så meget, da jeg sjældent bruger ketchup i det hele taget. En google-søgning fortalte mig dog, at hvis jeg en dag skal bruge det, vil Cerveras være et godt valg! Du kan sikkert også google dig frem til kh-indhold og steder, du kan købe den 🙂

  6. Den skal jeg også have 😉 elsker din blog – kigger tit her for inspiration, når jeg skal lave nem og lækker hverdagsmad, hvilket jo er tit 😉

    Og elsker virkelig, at du skærer opskriften ud i pap og har billeder af hele processen, det gør det nemmere, når man er en spade i et køkken 😉

    1. Mange tak, Patricia, det er dejligt at høre, at du kan bruge det hele – tak for de pæne ord! 😀

  7. Jeg synes faktisk tit at de (gode) kogebøger der mangler på markedet, er dem på almindelig hverdagsmad, for almindelige mennesker, der kan laves indenfor en almindelig tilberedningstid og med indkøb fra et almindeligt supermarked.

    Det er altid enten mad der tager tusinde år og/eller kræver indkøb i mindst tyve specialforretninger, eller også er det ala Jamie Oliver, som påstår alt kan laves på et kvarter fra Føtex’ indkøbskurv og lyver om begge ting. :S

    1. Jep, helt enig! Men det er jo nok desværre ikke altid det, der “imponerer” nok til egentligt at sælge så meget, tror jeg – eller hvad ville din bog-professionelle holdning ellers være til det? 🙂

  8. Mums… det var bare godt 🙂 fik dog bønnefritter til i stedet for asparges. Citron og parmesansmør var bare et hit 😉 Men som ofte blev det lavet af det jeg nu havde – i stedet for parmesan blev det til en stærs cheddar.Min mand syntes at smagte lidt i retning citronfromage ( og det elsker han – selv om han ikke plejer at få det ovenpå kylling !!! ). tak for dejlige og inspirerende opskrifter.

    1. Det lyder godt! Og I gjorde det jo lige, som man skal – tilpasser efter egne smagsløg og køleskabsbeholdning 😀
      Dejligt at I kunne bruge opskriften, og tak for rosen! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *