Det er altså ikke fordi, jeg ikke spiser rigtig mad for tiden. Jeg spiser nok bare mere – eller i hvert fald lige så meget – kage og dessert. Når jeg har brug for et afbræk fra det søde, prøver jeg dog at fylde ret godt på med grøntsager! Selv om en del af mine kager rent faktisk indeholder grønt i en eller anden afart, er det ikke helt det samme som en stor portion friske vitaminer!
For et par dage siden bestod dagens primære grøntindtag af disse grønne bønner, som jeg har fundet hos Louise. Jeg ændrede et par småting, bl.a. i form af at udelade løg og så hævede jeg også bønnemængden betragteligt. Hvis jeg skulle nøjes med et par 100 gram, var jeg personligt nok ikke blevet mæt. Hvis du er en mere beskeden (grøntsags)spiser, rækker mængden i opskriften herunder nok ganske fint.
Hvis du ligesom mig er storfan af grønne bønner, smør, hvidløg, peberfrugt og feta, vil du også blive vild med disse bønner – det er nemlig det eneste, der er i! Velbekomme.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Smørstegte grønne bønner med peberfrugt, hvidløg og feta
2 personer eller til 4 sammen med andet tilbehør
Opskrift inspireret af Fru Kofoeds Køkken
Ingredienser
- 50 g smør
- 400 g friske grønne bønner
- 2 fed hvidløg
- 2 røde snackpebre eller ca. 1,5-2 alm. røde peberfrugter
- salt
- 125 g feta cirka
Sådan gør du
- Nip enderne af bønnerne og skær peberfrugt i skiver eller tern. Hak hvidløg fint.
- Smelt smørret i en sauterpande.
- Svits grøntsagerne i smørret, til de er tilpas møre. Det tager nok omkring 10-15 minutter. Smag til med godt med salt.
- Pynt med smuldret feta ved servering.
Noter
Du kan bruge frosne bønner, hvis du ikke kan skaffe friske, men resultatet bliver desværre ikke helt lige så godt. Jeg gør det dog selv gerne uden for sæson :)