Arhmen, i virkeligheden er det her jo faktisk bare så typisk mig. Typen, der gemmer en opskrift et helt år for at kunne udgive den, når det igen er jul og giver mening. Og så alligevel er lige ved at glemme det, når det kommer til stykket. Tsk tsk.
Derfor får I denne opskrift på småkager, der faktisk er ret julede, men dog gen spises hele året, og vist også bliver det, så som sådan kan jeg vel også godt retfærdiggøre den lidt sene udgivelse.
Snickerdoodles er en amerikansk cookie, som de af jer, der jævnligt ser amerikanske serier og/eller film garanteret har hørt om (og måske også undret jer over). Som udgangspunkt er det bare en helt simpel cookie med kanelsmag. Og det er jo nok kanelet, mere end noget andet, der gør, at det føles julet for mig.
Disse cookies bliver i øvrigt, så hudt jeg visker, ret sprøde – især af LCHF-cookies at være. Jeg kan huske, at jeg planlagde at bruge opskriften som basis for en omgang kammerjunkere. Det skete så heller aldrig, men det bevidner da i hvert fald, at sprødheden imponerede mig. Jeg ved ikke med jer, men for mig skal småkager altså være sprøde, ellers kan det nærmest være ligemeget!
Så hvis du (også) er til sprøde cookies, måske lige mangler noget underholdning til de sidste juledage, eller bare virkeligt godt kan lide kanel (hele året), så er der her en cookie for dig. Eller selvfølgelig hvis du bare godt kan lide ting med vrøvlenavne – fordi, ja, jeg indrømmer det, det var derfor, jeg lavede dem! 😀
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Snickerdoodles
Opskrift fra Maria Mind Body Health LLC
Ingredienser
- 100 g mandelmel ikke fedtreduceret
- 30 g kokosfibermel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk stødt kanel
- 115 g blødt smør
- 30 g sukrin gold ca. 2 spsk
- 30 g sukrin+ ca. 2 spsk
- 1 æg
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 160º varmluft.
- Pisk smør og sukrin (begge varianter) sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
- Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver, salt og kanel i en anden skål, og tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen til smørblandingen.
- Pisk så ægget godt i.
- Form 12 kugler af dejen og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres dem evt. lidt flade.
- Bages i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldne. Afkøl og nyd.