Snickers-brownie

I går var jeg ude at spise og kom i den forbindelse til at snakke om, at det faktisk efterhånden var ret lang tid siden jeg sidst sådan rigtigt havde bagt – altså hvis man ikke medregner kernebrødet, som jeg bager jævnligt lige for tiden 🙂 Og måske det er sådan en “når man taler om solen” eller “absence makes the heart grow fonder”-situation, men i hvert fald gav samtalen mig en øjeblikkelig lyst til at bage. Det kan også være, at det er efteråret, der nu rigtigt er sat i gang, der giver øget kagelyst – selv om jeg vist egentligt ikke kan klage: Om en uges tid ligger jeg nemlig ved en pool på Kreta! 😀

Men altså, tilbage til kage- og bagelyst. Jeg valgte lige at vente til dagen efter – altså i dag – før jeg satte i gang. Der var desuden lige et par begrænsninger jeg skulle efterleve – først og fremmest i form af at jeg ikke gad ud af huset, så det skulle kunne laves af ting, jeg havde på lager! Heldigvis er mit bagelager jo rimeligt omfattende, så det var ikke noget større problem. Jeg har efterhånden savlet over den berømte og berygtede snickerskage flere gange rundt omkring på nettet, så jeg satte mig for at lave en variant over den formel. For nyligt havde jeg desuden set, at min yndlings-lowcarb-kageblogger havde lavet netop en kage med noget peanutværk og chokolade, så den brugte jeg som basis for min kage her. Selve peanutbutter-toppingen kunne godt bruge et par forbedringer i min optik, men generelt blev det dog en rigtigt lækker kage. Og hvis vi er ærlige, så er chokolade og peanutbutter jo også bare en sikker vinder, er det ikke rigtigt?!

Det her er en af de kager, der kombinerer det søde og chokoladede med salt og sprødt – hvilket er et hit, hvis I spørger mig. Jeg tilsatte nogle salte peanuts til opskriften for netop at fremhæve det salte og sprøde yderligere, men de kan dog udelades, hvis I vil have en lidt pænere og mere jævn kage, end jeg fik ud af det. I kan i hvert fald nemt få mig til at indrømme, at de stykker, jeg fik skåret, langt fra er de pæneste. Men smagen var (og er!) i top, så jeg klager ikke 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Snickers-brownie

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stykker

Ingredienser

Brownie

  • 170 g smør
  • 100 g mørk chokolade jeg brugte halv 70% og halv 85%
  • 30 g kakaopulver Urtekrams er fx god
  • 50-70 g sukrin+ vurder mængde efter din chokolades kakaoprocent
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 5 æg

Peanutbutterfudge

  • 125 g peanutbutter gerne crunchy
  • 100 g smør
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g sukrin gold

Desuden

  • 50-75 g saltede peanuts
  • 25 g mørk chokolade til topping
  • 1 tsk smør

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Smelt smør, chokolade og kakaopulver til browniedelen sammen i en mellem gryde ved medium varme. Rør undervejs, indtil du har en jævn masse. Rør sukrin+ og vaniljepulver i og lad massen køle i 5 minutter.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen og fordel dejen i en form på ca. 20x20 cm - enten penslet med fedtstof eller beklædt med bagepapir. Bag brownien i 15 minutter og lad den afkøle lige så længe bagefter.
  4. Smelt peanutbutter og smør sammen i en mellem gryde ved medium varme. Rør vaniljepulver og salt i. Tilsæt sukrin gold lidt ad gangen indtil massen er jævn og sukrinen er smeltet igennem.
  5. Fordel lidt af peanutbutterfudgen oven på brownien og drys med peanuts. Fordel resten af peanutbuttermassen oven på og stil til afkøling i køleskabet i 1 times tid.
  6. Smelt chokoladen til pynt sammen med 1 tsk smør i mikrobølgeovnen og pynt kagen med det. Lad chokoladen stivne og server i kvadratiske stykker.

Kategorier: Dessert, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!