Solsikkefisk med sommersalat

Jeg lavede faktisk denne ret for snart en måned siden, men havde så på en eller anden måde formået at fortrænge den indtil nu. Ja, det var faktisk lige før, at den blev helt og aldeles tabt i svinget, og det ville egentligt have været en skam, for det er en dejlig måde at få fisk på – og anderledes end hvad mange – jeg personligt i hvert fald – har prøvet før.

Grunden til, at den nær var gået i glemmebogen, er nok, at jeg lavede retten en dag jeg kom sent hjem og egentligt ikke gad at lave mad i det hele taget. Og så var det oven i købet i en periode, hvor jeg bare havde superdårlig avocado-karma (bane of my existence!), så salaten blev en del mindre lækker end jeg havde håbet på – og jeg blev en del mere sur, end jeg nok havde ret til. Jep, det var en af dé dage. Så måske retten bare fik farvet lidt af mit dårlige humør i en periode, så jeg ikke helt kunne finde ud af, om det var lækkert eller ej. Men nu har jeg endeligt besluttet mig for, at det da faktisk smagte ret godt. Og det var nemt – så nemt, at jeg lavede det selv i dårligt humør med dårlig tid og ingen madlavningslyst!

Opskriften er fra Jane Faerbers “LCHF – spis dig mæt og glad” – og selv om jeg personligt ikke lige blev decideret glad af retten, da jeg lavede den, mindes jeg da, at jeg bestemt blev mæt. Og så må jeg da – alt andet lige – være blevet bare en tand gladere – tror I ikke? 🙂

Jeg lavede desuden citroncremen herfra til, mens Jane selv serverer med en urtecreme, så der kan I jo selv vurdere, hvad I har mest lyst til 😀

Udskriv
Solsikkefisk med sommersalat


Antal: 4 personer
Ingredienser
Solsikkefisk
  • 6-700 g hvid fisk fx kuller
  • 50-100 g parmesan
  • 1 citron skallen herfra
  • 50-100 g solsikkekerner
  • lidt olie til at pensle fadet med
  • salt og peber
Sommersalat
  • et par store håndfulde blandet grøn salat eller fx spæde spinatblade
  • 1 stor moden avocado
  • 1 håndfuld spirer
  • evt. lidt citronsaft
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  2. Pensl et ovnfast fad med lidt olie og læg fiskefileterne heri. Krydr med salt og peber.
  3. Riv parmesan og citronskal og fordel over fisken. Drys med solsikkekerner. Bag fisken i ca. 20 minutter, eller tip toppingen er gylden.
  4. Bland imens salaten og dryp evt. med citronsaft.
  5. Lav dressing efter valg.
  6. Server.

(se venligst bort fra avocadoens lettere ubehagelige udseende!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *