Solsikkefisk med sommersalat

Jeg lavede faktisk denne ret for snart en måned siden, men havde så på en eller anden måde formået at fortrænge den indtil nu. Ja, det var faktisk lige før, at den blev helt og aldeles tabt i svinget, og det ville egentligt have været en skam, for det er en dejlig måde at få fisk på – og anderledes end hvad mange – jeg personligt i hvert fald – har prøvet før.

Grunden til, at den nær var gået i glemmebogen, er nok, at jeg lavede retten en dag jeg kom sent hjem og egentligt ikke gad at lave mad i det hele taget. Og så var det oven i købet i en periode, hvor jeg bare havde superdårlig avocado-karma (bane of my existence!), så salaten blev en del mindre lækker end jeg havde håbet på – og jeg blev en del mere sur, end jeg nok havde ret til. Jep, det var en af dé dage. Så måske retten bare fik farvet lidt af mit dårlige humør i en periode, så jeg ikke helt kunne finde ud af, om det var lækkert eller ej. Men nu har jeg endeligt besluttet mig for, at det da faktisk smagte ret godt. Og det var nemt – så nemt, at jeg lavede det selv i dårligt humør med dårlig tid og ingen madlavningslyst!

Opskriften er fra Jane Faerbers “LCHF – spis dig mæt og glad” – og selv om jeg personligt ikke lige blev decideret glad af retten, da jeg lavede den, mindes jeg da, at jeg bestemt blev mæt. Og så må jeg da – alt andet lige – være blevet bare en tand gladere – tror I ikke? 🙂

Jeg lavede desuden citroncremen herfra til, mens Jane selv serverer med en urtecreme, så der kan I jo selv vurdere, hvad I har mest lyst til 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Solsikkefisk med sommersalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Solsikkefisk

  • 6-700 g hvid fisk fx kuller
  • 50-100 g parmesan
  • 1 citron skallen herfra
  • 50-100 g solsikkekerner
  • lidt olie til at pensle fadet med
  • salt og peber

Sommersalat

  • et par store håndfulde blandet grøn salat eller fx spæde spinatblade
  • 1 stor moden avocado
  • 1 håndfuld spirer
  • evt. lidt citronsaft

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  2. Pensl et ovnfast fad med lidt olie og læg fiskefileterne heri. Krydr med salt og peber.
  3. Riv parmesan og citronskal og fordel over fisken. Drys med solsikkekerner. Bag fisken i ca. 20 minutter, eller tip toppingen er gylden.
  4. Bland imens salaten og dryp evt. med citronsaft.
  5. Lav dressing efter valg.
  6. Server.
(se venligst bort fra avocadoens lettere ubehagelige udseende!)

Kategorier: Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!