Spaghetti af kinaradise = min nye favorit-grøntsagspasta!

kinaradise-spaghetti+spiralex1

Ja, nu afslører jeg jo lidt hele pointen med indlægget her allerede i overskriften, hvilket i virkeligheden nok er en dårlig blogging-strategi, men sådan kan det jo gå 😉 Jeg vil bare virkeligt gerne fortælle jer om min nyeste “opdagelse”! Som jeg måske har nævnt før, er jeg ikke kæmpe fan af squashgetti (squash i spiraler/spaghetti-form, forstås) i anden end rå form. Tilberedt squash bliver simpelthen for sjappet, sjasket, soggy og alt muligt andet, som jeg bare ikke rigtigt bryder mig om. Og ja, bevares, rå squash er da fin – men nogle gange vil man altså bare gerne have noget varmt spaghetti-agtigt, der minder mere om pasta, som man kendte det.

Jeg har tidligere brugt kinaradise som “flødekartofler” og i den forbindelse opdagede jeg, hvor fint den rod faktisk holder sin sprødhed (faktisk lidt for godt ifm. flødekartofler, hvor jeg klart anbefaler, at man blancherer grøntsagen lidt først!). Og da den manglende al dente-oplevelse netop er den, jeg især savner ved tilberedt squashpasta, virkede kinaradisen som et oplagt alternativ.

Da jeg så var så heldig at få en ny spiralizer til test, blev kinaradisen altså det første offer for mit nye legetøj. Min nye spiralizer hedder Spiralex og kan siges at være storebroren til min anden spiralizer, Spirellien fra Gefu, som mange af jer sikkert kender i forvejen. Tidligere har spiralizeren skulle købes på Amazon, men det danske firma Hamonoya har for nyligt indlemmet produkterne i deres danske sortiment, så de nu kan købes i danske butikker. Skidefedt altså! Spiralfixen er en lidt større udgave af den mindre håndholdte spiralizer og kan dermed også tage kinaradisen, som nok er lige stor nok til Spirellien. Herudover virker Spiralfix’en lidt mindre farlig at bruge – i hvert fald for mig! Jeg synes nemlig nogle gange, man skal have fingrene lige lovligt tæt på skæret for at mindske spild, og jeg er jo ikke altid lige fingerfærdig, ahem… Generelt er der dog også mindre spild, da den tager hele grøntsagen på nær det lille stykke, der holdes fast. Til gengæld fylder den jo lidt mere, så det skal man også lige tage med i sine overvejelser selvfølgelig. Jeg er dog bestemt fan! Og det kan (mindst) én af jer også blive, da jeg har fået lov at udlodde en tilsvarende maskine til jer. Hold øje med bloggen i morgen, hvor jeg regner med at udgive giveaway-indlægget – i håb om I ikke allerede er trætte af alle de konkurrencer, der florerer herinde lige for tiden 😉

kinaradise-spaghetti+spiralex2

Min første omgang kinaradise-spaghetti serverede jeg med den skønherlige kødsovs i en oksekødsudgave – det må jo være den oplagte test af “pasta”, tænkte jeg! Jeg svitsede blot kinaradisen i smør på en pande og så var den perfekt! Smagen er overraskende mild og meget lidt radise-agtig – og konsistensen er både blød og al dente på én og samme tid. Og så suger grøntsagerne faktisk også sovsen rigtigt fint. Alt i alt er jeg super tilfreds – og ville nu bare ønske, at flere supermarkeder fik indført kinaradiser i deres sortiment, så jeg ikke nødvendigvis skal i Lidl efter det hver gang ;P

kinaradise-spaghetti+spiralex3

Udskriv
Kinaradise-spaghetti
Antal: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 kinaradise ca. 400 g skrællet vægt
  • en gavmild klat smør eller kokosolie uden smag
  • salt
Sådan gør du
  1. Skræl kinaradisen og kør den igennem din spiralizer på det tyndeste skær.
  2. Opvarm en pande eller gryde og smelt smørret heri. Svits radisen i ca. 5 minutter, eller til den er tilpas mør - smag til med salt både under og efter.
Opskriftsnoter

Jeg er overbevist om, at spaghetti af kinaradise fx også vil være supergodt som nudel-erstatning i en wokret af en art - det skal klart prøves på et tidspunkt! 😀

kinaradise-spaghetti+spiralex4

15 comments

  1. Wauw, det ser godt nok lækkert ud!

    1. Mange tak! Jeg kan kun anbefale det 😀

  2. Kathrine Rasmussen

    Jeg er lidt i tvivl om nogle småting. Jeg har læst et eller andetsteds at rodfrugter ikke er så gode pågrund af deres høje (naturlige) sukkerindhold. Men er selv blevet ret glad for knoldselleri, lavede igår svendsk pølseret med knoldselleri istedet for kartoffler og det var fantastisk. Men er de ikke okay at spise?
    Så er der nupo, jeg spiser nogle gange mealreplacement bars som morgenmad eller frokost. De er bare ret søde i smagen og bliver så helt i tvivl om de er okay som en del af en varieret kost?
    Også er der frugt.. Jeg ved godt at bananer og vindruer er fulde af frugt sukker, men er de fuldstændig bandlyst eller må lidt indgå i kosten?
    Undskyld det lange indlæg, du indspirere mig til at undersøge lchf livsstilen, og gøre det til min egen( hvis du forstår hvad jeg mener:-))

    1. Du har ret i, at rodfrugter som udgangspunkt hører til den mere liberale LCHF-kost. Kinaradisen er dog lidt speciel, idet den kun indeholder 2,5 g tilgængelig kulhydrat pr. 100 g, hvilket faktisk er lavt for alle grøntsager, ikke kun for rodfrugter, så jeg spiser dem gladeligt. Generelt er det dog noget, du selv må vurdere, hvordan du har det med – som du selv skriver, gælder det jo om, at gøre LCHF-kosten til din egen, så du kan holde det i det lange løb 🙂 Knoldselleri ligger i øvrigt også ret lavt på skalaen 😉
      Nupo er jeg personligt ikke fortaler for, men det er fordi, jeg ikke vil klassificere det som “rigtig mad”. Hvis du kigger på ingredienslisten, vil jeg vove at påstå, at det er de færreste af tingene, du kan genkende – endsige udtale. Men igen, hvis du trives på det, er det jo noget, du selv må vurdere.
      Det samme gælder sådan set frugt. Personligt spiser jeg sjældent frugt – og når det sker, er det mere som slik end som “bare et æble” fx – det mætter mig ikke rigtigt, og blodsukkerudsvinget, hvis jeg spiser frugt alene, er tit så stort, at det ikke fungerer for mig. Når jeg en sjælden gang spiser frugt, spiser jeg det enten sammen med godt med fedt (fx råcreme!) eller generelt som led i et måltid. Find ud af, hvad der fungerer for dig, og kør med det 😀
      Held og lykke med det!

      1. tusind tak for dit svar. er glad for at knoldselleri ligger lavet, var virkelig glad igår da jeg fandt ud at det godt kan bruges som erstatning.. nu skal der laves biksemad, “råstegte” og “kartoffelsalat”.. glæder mig allerede 🙂
        jeg kan stadig ikke forstå at man må spise så meget fløde, but i like it 🙂
        grunden til jeg spørg til frugten er fordi jeg er ret glad for de der tykke amerikanske pandekager, med frugt og nødder om morgen.. i moderat mængde self.. men hvis det går direkte i blodsukkert ligesom en god fransbrødsmad så vil jeg gå uden om:-)

  3. Jeg elsker min spiralizer. Den er lidt a la den du har testet. Og jeg skal bestemt ikke nyde noget ar at have fingerne tæt på rivejernene. Vil straks afprøve kinaradisse. Har sket ikke tænkt på den fær du skrev om den her. Tak

    1. Nej, man kan godt nogle gange blive lidt nervøs for sine fingerspidser 😉
      Held og lykke med kinaradisen – håber den falder i din smag 😀

  4. Jeg knuselsker kinaradise! Og ja, den fungerer super godt som nudler til wok 🙂

    1. Det skal klart være mit næste forsøg!

  5. Julie / It's My Passions

    Kunne være man skulle prøve det en aften 🙂 Jeg har prøvet med squash og det smagte rigtig godt! 🙂

    1. Jeg kan i hvert fald kun anbefale kinaradise-versionen! 😀

  6. Hvilken spiralizer vil du anbefale? Jeg har den store bordmodel fra urtehuset http://www.urtehuset.dk/index.php/produkter/producenter-brands/spirali.html
    men jeg synes den er svær at bruge fordi gulerødderne ofte er for tynde.

    Hvilken synes du jeg skal købe, den du beskriver her, eller Gefu spirelli?

    1. Hvis du gerne vil kunne lave det af kinaradise, skal du købe den store – den lille spirella kan ikke tage de store kinaradiser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *