Spaghetti af kinaradise = min nye favorit-grøntsagspasta!

kinaradise-spaghetti+spiralex1

Ja, nu afslører jeg jo lidt hele pointen med indlægget her allerede i overskriften, hvilket i virkeligheden nok er en dårlig blogging-strategi, men sådan kan det jo gå 😉 Jeg vil bare virkeligt gerne fortælle jer om min nyeste “opdagelse”! Som jeg måske har nævnt før, er jeg ikke kæmpe fan af squashgetti (squash i spiraler/spaghetti-form, forstås) i anden end rå form. Tilberedt squash bliver simpelthen for sjappet, sjasket, soggy og alt muligt andet, som jeg bare ikke rigtigt bryder mig om. Og ja, bevares, rå squash er da fin – men nogle gange vil man altså bare gerne have noget varmt spaghetti-agtigt, der minder mere om pasta, som man kendte det.

Jeg har tidligere brugt kinaradise som “flødekartofler” og i den forbindelse opdagede jeg, hvor fint den rod faktisk holder sin sprødhed (faktisk lidt for godt ifm. flødekartofler, hvor jeg klart anbefaler, at man blancherer grøntsagen lidt først!). Og da den manglende al dente-oplevelse netop er den, jeg især savner ved tilberedt squashpasta, virkede kinaradisen som et oplagt alternativ.

Da jeg så var så heldig at få en ny spiralizer til test, blev kinaradisen altså det første offer for mit nye legetøj. Min nye spiralizer hedder Spiralex og kan siges at være storebroren til min anden spiralizer, Spirellien fra Gefu, som mange af jer sikkert kender i forvejen. Tidligere har spiralizeren skulle købes på Amazon, men det danske firma Hamonoya har for nyligt indlemmet produkterne i deres danske sortiment, så de nu kan købes i danske butikker. Skidefedt altså! Spiralfixen er en lidt større udgave af den mindre håndholdte spiralizer og kan dermed også tage kinaradisen, som nok er lige stor nok til Spirellien. Herudover virker Spiralfix’en lidt mindre farlig at bruge – i hvert fald for mig! Jeg synes nemlig nogle gange, man skal have fingrene lige lovligt tæt på skæret for at mindske spild, og jeg er jo ikke altid lige fingerfærdig, ahem… Generelt er der dog også mindre spild, da den tager hele grøntsagen på nær det lille stykke, der holdes fast. Til gengæld fylder den jo lidt mere, så det skal man også lige tage med i sine overvejelser selvfølgelig. Jeg er dog bestemt fan! Og det kan (mindst) én af jer også blive, da jeg har fået lov at udlodde en tilsvarende maskine til jer. Hold øje med bloggen i morgen, hvor jeg regner med at udgive giveaway-indlægget – i håb om I ikke allerede er trætte af alle de konkurrencer, der florerer herinde lige for tiden 😉

kinaradise-spaghetti+spiralex2

Min første omgang kinaradise-spaghetti serverede jeg med den skønherlige kødsovs i en oksekødsudgave – det må jo være den oplagte test af “pasta”, tænkte jeg! Jeg svitsede blot kinaradisen i smør på en pande og så var den perfekt! Smagen er overraskende mild og meget lidt radise-agtig – og konsistensen er både blød og al dente på én og samme tid. Og så suger grøntsagerne faktisk også sovsen rigtigt fint. Alt i alt er jeg super tilfreds – og ville nu bare ønske, at flere supermarkeder fik indført kinaradiser i deres sortiment, så jeg ikke nødvendigvis skal i Lidl efter det hver gang ;P

kinaradise-spaghetti+spiralex3

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kinaradise-spaghetti

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 1 kinaradise ca. 400 g skrællet vægt
  • en gavmild klat smør eller kokosolie uden smag
  • salt

Sådan gør du

  1. Skræl kinaradisen og kør den igennem din spiralizer på det tyndeste skær.
  2. Opvarm en pande eller gryde og smelt smørret heri. Svits radisen i ca. 5 minutter, eller til den er tilpas mør - smag til med salt både under og efter.

Noter

Jeg er overbevist om, at spaghetti af kinaradise fx også vil være supergodt som nudel-erstatning i en wokret af en art - det skal klart prøves på et tidspunkt! ????

kinaradise-spaghetti+spiralex4

Kategorier: Favoritter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Pastaretter, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!