Spaghetti med broccoli, chili og ost

Jeg har nu lavet denne opskrift fra Arla tre gange eller deromkring, så jeg kan med sikkerhed sige, at det er en keeper. Jeg har stort set ikke ændre noget i forhold til opskriften udover lidt i forhold til mængderne (mere ost, anyone?). Jeg bruger ét helt broccoli til 2 personer frem for til 4, som opskriften oprindeligt angiver. Og bedømmelsen? Det er virkelig lækkert. Næsten overraskende lækkert, fordi det jo er så simpelt, men nogle gange er less virkeligt more. Jeg synes ikke det bliver særligt stærkt med den hele chili, så længe man fjerner kernerne, men hvis man virkelig er sart over for stærke ting, skal man nok nøjes med en halv.

Den ost jeg foretrækker at bruge fås i Føtex – og sikkert også andre steder. Mærket hedder Falengreen og blandingen består af gouda, emmentaler og cheddar og det bliver vældig godt. Men man kan jo bruge lige hvad man lyster – fx vil nogle stærkere oste nok være godt, hvis man er meget glad for ost. Personligt foretrækker jeg de milde oste, som giver den cremede ostesmag uden at være alt for stærkt, men som alt andet er det jo en smagssag 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spaghetti med broccoli, chili og ost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 150 g fuldkornsspaghetti
  • 25 g smør
  • 1 stor rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 broccoli
  • 1 tsk salt
  • 100 g ost revet

Sådan gør du

  1. Bring letsaltet vand i kog og kog spaghettien heri i 8-10 minutter til den er al dente. Tag 3 dl af kogevandet fra og dræn pastaen.
  2. Fjern kerner og frøstole fra chilien og hak fint. Hak også hvidløg fint. Broccolien skæres i små buketter - stokken i tern.
  3. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande eller wok (en alm. pande kan også bruges). Svits hvidløg og chili kort heri og tilsæt så broccoli og svits yderligere et minuts tid. Tilsæt salt og de 3 dl kogevand fra pastaen og damp uden låg i ca. 3 minutter eller til broccolien er tilpas mør men stadig sprød.
  4. Vend broccolien sammen med væden, ost og resten af smørret i den kogte og drænede spaghetti. Rør energisk indtil det hele samler sig til en lækker cremet sauce.
  5. Server evt. med lidt ekstra ost som pynt.

Kategorier: Efterår, Fast food, Favoritter, Pastaretter, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!