Spaghetti med kyllingekødboller i tomatsauce

Hvis man tænker over det, er pasta med kødboller jo faktisk en af de mest romantiske retter, man kan lave – takket være Disneys Lady og Vagabonden! Og så er det jo bare ekstra herligt, at det faktisk er en utrolig nem ret at lave – og en ret, der – i hvert fald hvis I laver det som jeg har gjort her – kræver meget få ingredienser ud over dem, som de fleste, efter min erfaring, gerne har på lager 🙂

For at få saucen til at være helt fantastisk er det altså efter min mening nødvendigt at give den tid til at simre. Det gør virkelig en verden til forskel! Før jeg “opdagede” langtidssimret tomatsauce, syntes jeg faktisk at det var en af de mest kedelige retter i verden. Nu er jeg ret begejstret for det 🙂 Retten tager derfor godt og vel 2 timer fra start til servering. Men lad endelig ikke det afskrække jer! Ud af de to timer er der nemlig max en halv times arbejde – det er det smukke ved langtidssimring 😉 Hvis I dog vælger at spare tid, vil jeg absolut anbefale at I i det mindste stadig tager jer tid til at lade løgene karamellisere – så kan I for min skyld godt skære ned på de andre simreperioder, fx et kvarter til saucen, mens I forbereder kødbollerne og derefter 15-30 minutter til saucen med kødbollerne, så de kan blive gennem”kogte” og nå at blande sig med de andre smager. I den tid kan pastaen passende koges også.

Man kan sagtens udelade noget salat, hvis man ikke lige gider det i dag. Især hvis I laver hele Valentins-menuen er der jo gulerodssuppe til forret og æblekage til dessert + gulerødder i saucen her, så I skal nok få grøntsager nok. Jeg lavede den dog alene, og serverede derfor en hurtig spidskålssalat til. Og så selvfølgelig lidt parmesan til toppen. Man kan også bruge frisk mozzarella.

Pyh, det blev en lang introduktion! Jeg bebrejder jer ikke, hvis I ikke fik læst det hele 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spaghetti med kyllingekødboller i tomatsauce

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg eller ½ stort
  • 4 fed hvidløg
  • 2 ds moste tomater tomatpassata
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1 spsk oregano
  • 3 spsk sukker
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk peber

Kødboller:

  • 450 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 spsk oregano
  • 1 ½ tsk salt
  • peber

Desuden:

  • 150 g revet gulerod
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • revet parmesan

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg. Opvarm både olivenolie og rapsolie i en gryde og svits løgene heri i ca. 10 minutter - de skal gerne blive karamelliserede.
  2. Tilsæt moste tomater og tomatpure, rør rundt, så det er godt fordel, og tilsæt herefter resten af ingredienserne til saucen. Lad simre under låg i 30 minutter (eller hvis du er i tidsnød: se ovenfor).
  3. Bland ingredienserne til kødbollerne - det er nemmest med hænderne. Det skal lige netop blandes og så ikke mere. Når saucen har simret den halve timer, formes farsen til 12 kødboller og dumpes forsigtigt ned i saucen. Lad dem ligge, indtil de alle er formet og vend dem forsigtigt rundt, indtil du er sikker på, at de holder formen. Tilsæt de revne gulerødder og lad kødbollerne og saucen simre i yderligere 45-60 minutter (igen: se evt. bemærkning om en hurtig version ovenfor).
  4. Kog pastaen, når det er ved at passe med tiden.
  5. Smag saucen til med salt og evt. sukker og server.

Kategorier: Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Italiensk, Pastaretter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!