Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Lige siden jeg så at der flere der var begyndt at få grønne asparges i deres diverse grøntkasser, har jeg selv haft lyst til asparges. Så da Netto i denne uge havde et bundt grønne asparges af ret fin kvalitet til 15 kroner, slog jeg straks til! Jeg synes at asparges næsten nødvendiggør et måltid der er friskt og sommerligt, så jeg valgte at lave en ret med rejer og citron – samt ærter og speltkerner. Egentlig ville jeg have haft brugt bulgur, men det viste sig, at jeg var løbet tør, så det blev speltkerner. Alle slags korn kan faktisk bruges i denne ret, så bare tag, hvad I selv har på lager.

Resultatet blev som håbet. En dejlig forårs/sommerret med en frisk citronsmag, lækre sprøde asparges og god mæthed. Jeg havde resten med på madpakke i torsdags og det smager også lige så fint kold/ved stuetemperatur.

Udskriv
Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron


Antal: 2 portioner
Ingredienser
  • 2 dl speltkerner
  • 1 bouillonterning
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 spsk smør
  • salt + hvidløgspeber
  • 200 g ærter
  • 250-300 g rejer
  • 1 citron skal og saft herfra
Sådan gør du
  1. Kog speltkernerne (eller andet slags korn) efter anvisningerne på pakken sammen med bouillonterningen.
  2. Knæk de træede ender af aspargeserne og skær i stykker på ca. 2 cm. Smelt smørret på en pande og svits asparges heri i et par minutter. Krydr med salt og hvidløgspeber.
  3. Når aspargesene er ved at være tilpas møre, varmes ærterne med.
  4. Hæld vandet fra speltkernerne og vend med citronskal og saft.
  5. Bland speltkernerne og rejer sammen med asparges og ærter og server.

2 comments

  1. Tak for den ide… jeg har IGEN forkøbt mig i grønsager

    1. Det er altså også virkeligt nemt at gøre! Jeg er ret sikker på at omkring halvdelen af alle mine madpenge går til frugt og grønt alene! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *