Spicy kyllingekarbonader med ostegratinerede grøntsager

Da jeg lavede madplan den anden dag, havde jeg lidt svært ved at finde på noget, jeg gad. Jeg browsede derfor Arlas opskrifter og faldt over denne. Det virkede ret lækkert, omend retten var lidt 80’er-agtig. Måske lige 80’er-agtig nok, så jeg valgte at bruge den mere som inspiration end som decideret opskrift, når det kom til stykket. Jeg valgte for eksempel at lave ostesaucen selv, hvilket virkede smartere end at købe en eller anden færdig-sauce. Derudover erstattede jeg svinekød med kylling – generelt lavede jeg “karbonaderne” mere a la mine kyllingefrikadeller. Faktisk ved jeg ikke hvad der gør karbonader til karbonader. Ifølge gode gamle Wickie Pedersen er karbonader svinekød paneret med rasp og stegt som bøffer – i så fald er det måske lidt snyd at kalde disse for karbonader – og Arlas opskrift jo så heller ikke klassiske karbonader. Nå, men under alle omstændigheder blev det i hvert fald lækkert. Jeg øgede grøntsagsmængden og undlod til gengæld kartofler, men der kan man jo gøre som man vil. Det skal dog siges, at jeg overhovedet ikke savnede kartofler eller andet til – og jeg er ellers stor kartoffelfan ;D

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spicy kyllingekarbonader med ostegratinerede grøntsager

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Kyllingekarbonader

  • 700 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk salt
  • 1/2 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • smør til stegning

Ostegratinerede grøntsager

  • hvis man har kartofler eller andet tilbehør, skal man nok halvere grøntsagsmængden
  • 1,5 broccoli
  • 700 g grønne bønner
  • 40 g smør
  • 4,5 spsk hvedemel
  • 4,5 dl mælk
  • 1,5 dl piskefløde
  • 150 g emmentaler eller anden ost
  • salt og peber
  • cayennepeber
  • 1/2 rød chili

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  2. Del broccolien i buketter og kog den sammen med bønnerne i 2 minutter i letsaltet vand. Dræn dem og læg dem i et jævnt lag i et ovnfast fad.
  3. Hak hvidløg, persille og chili til farsen - husk at fjerne kerner og frøstol fra chilien, hvis det ikke skal blive for stærkt. Rør farsen med æg, hvedemel og salt og rør herefter hvidløg, chili og persille i. Lad farsen trække, mens ostesaucen laves.
  4. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk herefter mælk og fløde i lidt ad gangen, til det danner en jævn sauce. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Tilsæt ost og rør, indtil det er smeltet. Smag til igen. Rør finthakket chili i. Hæld ostesaucen over grøntsagerne og sæt fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  5. Steg imens karbonaderne på en-to pander. Smelt lidt smør på hver og form farsen til kugler, som presses flade på panden. Lad dem stege ca. 7 minutter på hver side. Tjek evt. at de er gennemstegte, ved at skære en af de tykkeste over.
  6. Grøntsagerne er færdige, når de bliver let gyldne på toppen. Server.

Kategorier: Efterår, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Påske, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!