Bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

thaisuppe-2

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe er den perfekte kur! Se bare farverne! Jeg bliver nærmest friskere bare ved at kigge på billedet!

Styrken på suppen styrer du selvfølgelig helt selv, men takket være en masse dejlige friske ingredienser som ingefær, hvidløg, chili, citrongræs og lime med mere, er denne suppe af den yderst rare og ørevarmende slags. I ved, ørevarmende på den dér måde, hvor man virkeligt kan mærke, at man har fået gang i systemet. Næsen løber måske også lidt, og man får varmen i kinderne. Vi snakker ikke overdrevet stærkt her, som når man ikke kan smage andet end “av min tungespids”, men bare en helt tilpas og behagelig varme. Dén slags er min yndlingsform for spicy!

 Ud over de lækre aromastoffer er suppen fyldt med friske grøntsager, cremet kokosmælk og spændstige rejer. Jeg har brugt grønne bønner, gulerødder, bambusskud og minimajs i min suppe, fordi de er nogle af mine favoritgrøntsager, når det gælder det asiatiske køkken, men du kan selvfølgelig bruge, lige hvad du vil. Måske du gerne vil spare lidt mere på kulhydraterne, og så kan du fx udskifte gulerødder og minimajs med hhv. rød og orange peberfrugt. Eller måske du er vild med løg, og så kan du smide nogle forårsløg i strimler deri. Valget er dit!

thaisuppe-1

Jeg har i øvrigt kaldt denne suppe for “bedre spicy thaisuppe”, fordi jeg allerede har én opskrift på spicy thaisuppe med rejer her på bloggen. De to er dog ret forskellige smagsmæssigt, bl.a. fordi den ældre opskrift indeholder grøn karry, mens jeg bruger rød i denne. Grøn karry er lidt skarpere, synes jeg – måske fordi jeg ikke bryder om koriander, som er en af de bærende elementer. Rød karry, derimod, vil til evig tid være min favorit takket være den runde og rare smag. Jeg har endnu ikke taget mig sammen til at lave min egen karrypasta, så jeg køber det hos asiatiske købmænd. Har du mod på at lave din egen, skal du være mere end velkommen. Det bliver sikkert kun endnu bedre! Vær dog i alle tilfælde forsigtig med styrken, når du laver suppen. Tilsæt hellere lidt mindre til start og fyld ekstra på senere, i stedet for at risikere at stå med en suppe, der er alt for stærk (jeg siger ikke, at det er derfor, der er 3 dåser kokosmælk i min suppe i stedet for de planlagte 2, men jeg benægter det heller ikke… 😉 )

Velbekomme – og god weekend!

Opskriften indeholder affiliate-links.

Udskriv
Bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 forårsløg
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning
  • 1-2 spsk rød karry (smag dig frem)
  • 150 g gulerødder
  • 150 g friske grønne bønner
  • 1 lille dåse bambusskud
  • 1 dåse minimajs
  • 2-3 dåser kokosmælk jeg brugte 3 - 2 er måske også tilpas, eller du kan fortynde med lidt vand
  • 1 lime
  • 2 spsk sukrin gold
  • 2 spsk fishsauce
  • 250 g vanameirejer eller andre store rejer måske flere, hvis du vil have en mere ligelig reje-grønt-ratio
Sådan gør du
  1. Hak hvidløg, ingefær, den ene stængel citrongræs og det hvide fra forårsløget meget fint, evt. i minihakker.
  2. Skær gulerødder i tynde stave, halver bønnerne og dræn bambusskud og majs. Skær majsene i kvarte på langs.
  3. Halver den anden citrongræsstængel og riv skallen af limefrugten.
  4. Hvis du har fået fat i rejer med haler, anbefaler jeg, at du nipper halerne af, inden du putter dem i suppen. Det er nemmere at spise.
  5. Smelt kokosolien i en gryde eller sauterpande. Svits de finthakkede grøntsager heri, til de begynder at dufte og blive blødere. Tilsæt så karrypasta og svits det hurtigt af.
  6. Tilsæt gulerødder, bønner, bambusskud og majs, svits kort med, og hæld så kokosmælk ved. Rør limeskal, sukrin gold og fishsauce i, og lad suppen simre, indtil grøntsagerne er ved at være tilpas møre.
  7. Smag suppen til med yderligere sukrin gold, fishsauce og pres limesaften heri også. Er den ikke krydret nok, kan du give den lidt ekstra karrypasta. Hæld rejerne i, lad dem blive varme, og server - evt. med fintsnittet forårsløg og chili på toppen.

thaisuppe-3

One comment

  1. […] Den bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer. Denne suppe er fyldt med alle mine yndlingsting, hvad gælder thaismag og suppegrøntsager – […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *