Spidskålssalat med radiser og mormordressing

spidkaalssalat-mormor-2

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt? Jeg tillader mig at formode, at vi alle har det sådan en gang imellem.

På min gåtur researchede jeg altså lidt (det gør jeg tit, så hvis I ser en gående type oftest omkring Søerne med næsen i en iPhone, er der stor sandsynlighed for, at det er yours truly) for at prøve at finde ud af, hvad jeg både gad og havde lyst til, i den formodning at der da måtte være bare én ting, jeg kunne finde på! Og så var det, at det gik op for mig, at jeg egentligt også havde lidt lyst til grillkylling. En af mine venner havde nævnt kylling tidligere på dagen, så det havde lidt sat sig fast. Det var ganske vist i udgangspunktet den fedtede og friturestegte slags, jeg havde i tankerne, men jeg besluttede mig i stedet at forsøge mig med at købe en af de rotisseriestegte fugle, som man kan købe ret mange steder rundt omkring i København, og som jeg længe havde haft i baghovedet som en hurtig løsning på en travl (eller, ok, lad os bare indrømme det: doven) dag. Jeg købte fra Boys Shawarma og Isbar på Nørrebrogade – lige ved den røde plads – som var højt anbefalet på internettet, og så gik jeg ellers hjem, smed denne salat sammen og var good to go.

Eftersom jeg lavede salaten her med mormordressing formåede jeg i øvrigt på sin vis at slå to fluer med ét smæk. Jeg havde lyst til kylling? Tjek. Men jeg havde jo også lyst til koldskål, og en mormorsalat er jo nærmest koldskål i salatform! Dressingen laves på citronsaft, sukker/sødning og piskefløde, og er derfor også en ret genial LCHF-dressing. Og så smager det bare af ren sommer! Radiserne kan snildt erstattes med anden tilsætning eller helt udelades – fx kunne æbler deri også være godt eller jordbær især for en endnu mere sommeragtig salat! Jeg synes bare,  at radiserne giver det fineste farvespil – og så spiste jeg da bare jordbærrene til dessert! 😀

(Du kan selvfølgelig snildt selv grille din kylling til måltidet her – det er absolut ikke et krav, at den er færdigkøbt, og du får blot mere credit, hvis du laver måltidet af en fugl, der nok er af lidt bedre kvali end dem de sælger hos rotisseriestederne!)

spidkaalssalat-mormor-3

Udskriv
Spidskålssalat med radiser og mormordressing
Serveres fx til en god grillet kylling!
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 spidskål
  • 1-2 bundter radiser
  • 1 stor håndfuld frisk persille
Dressing
  • 1 citron saften herfra
  • 1 stor spsk sukrin+ svarer til 2 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Pisk citronsaft og sukrin+ sammen, til sukrinen er opløst. Pisk så piskefløden i og lad dressingen stå og tykne, mens grøntsagerne klargøres.
  2. Snit spidskålen fint og kram den let mellem fingrene, så den blødgøres. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. Hak persillen fint.
  3. Pisk dressingen igennem og smag til med salt og peber, og vend grøntsagerne med dressingen lige inden servering.

spidkaalssalat-mormor-1

2 comments

  1. Endnu en virkelig simpel men absolut velsmagende opskrift fra din hånd Xenia! Jeg har allerede lavet den 3 gange 🙂
    Du er og bliver min yndlingsmadblogger!

    1. Hvor er det skønt at høre, Charlotte, mange tak for den søde kommentar! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *