Spidskålsklatter

Da jeg sidste weekend kom hjem fra et par dage hos min mor, var det medbringende et lækkert stykke varmrøget laks. Ja, man har vel lov at blive forkælet en gang imellem 😉 Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg ville bruge det. Skulle det bare smides i en salat sammen med den avocado, jeg også havde tiltusket mig, eller skulle der noget nyt til? Valget faldt på sidstnævnte, og jeg kom i tanker om de grønne kålklatter, jeg havde set hos Frk. Sveske. Det virkede umiddelbart som en god løsning på mit problem.

Jeg gad dog ikke at købe ind, men havde 3/4 spidskål liggende, så jeg valgte at udelade squashen. Resultatet blev ganske fint, synes jeg, og de har tjent mig fortrinligt som frokost fra lørdag til og med torsdag. Det er da arbejdet værd, synes jeg! Rygtet siger at de også fint kan fryses ned og tages op efter behov. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver noget i denne dur. Jeg kunne dog godt overveje at prøve en portion uden ost, da jeg synes smagen er ret kraftig. Ellers så i hvert fald skrue lidt ned for mængden næste gang. Jeg skal helt sikkert også prøve udgaven med blomkål på et tidspunkt!

 

Spidskålsklatter

12 stk.

 

* 1/2-3/4 spidskål (ca. 500 g i ordnet tilstand) – hvilken som helst anden slags kål vil også kunne du, tænker jeg

* 50 g revet parmesan

* 25 g mandler

* 25 g solsikkekerner

* 2 spsk loppefrøskaller (HUSK)

* 2 æg

* 1 spsk kryddersalt (jeg brugte en, jeg selv har blandet hos Urtekram)

 

Forvarm ovnen til 200º varmluft.

Hak spidskålen fint på en foodprocessor, eller i hånden på god gammeldags manér.

Hak også mandler og solsikkekerner så fint som muligt.

Bland kål, mandler, solsikkekerner, revet parmesan, HUSK, æg og salt. 

Fordel blandingen i 12 klatter på to bageplader beklædt med bagepapir. Form dem med hænderne og sørg for at de alle har nogenlunde samme tykkelse.

Bages i ca. 25-35 minutter. Vend dem efter et kvarter.

 

Og se så hvilke lækre frokoster, man kan få ud af det:

Spidskålsklatter - frokost med avocado og varmrøget laks

Med avocado og varmrøget laks

Spidskålsklatter - frokost med hytteost, varmrøget laks og røræg

Med hytteost, varmrøget laks og røræg

Spidskålsklatter - frokost med smeltet ost og hamburgerryg

Varmet i ovnen med pesto, ost og hamburgerryg = snydepizza 🙂

 

Og ja, jeg kan ret godt lide peberfrugt 😀

9 comments

  1. Hvor ser det godt ud – er total pjattet med både spidskål og parmesan, så mon ikke jeg hellere må forsøge mig med disse (:

    1. Ja, så lyder det da som et ‘match made in heaven’ for dig 😉
      Jeg glæder mig til at høre, om du synes om dem 😀

  2. Hej Xenia,
    Lækre froskoster – nu fik jeg helt lyst til kålklatter. Har heldigvis nogle i fryseren, så jeg tænker… kyllingeburger i aften 😉
    KH
    – frk. sveske

    1. Jeg skal helt sikkert også prøve dem til en burger på et tidspunkt! Måske en mexiburger LCHF-style – det kunne være ret lækkert 😉

  3. Nu gik jeg lige bage amok så der er klar til skolestart i morgen 🙂
    De er lige prøvesmagt. De er virkelig gode.

    Synes også jeg manglede gode retter med kål.
    Brugte dog Sommerhvidkål og lidt blomkål (Havde ikke helt nok hvidkål)

    Glæder mig til at smage dem med pålæg til frokost i morgen 🙂

    1. Godt at høre, at du kan lide dem! Og det gode ved dem er jo lige netop, at man bare kan bruge den slags kål, man har og kan lide 😀

  4. Lækkert!
    jeg var doven og brugte hele solsikkekærner – det gav det lækreste “bid” eller knas i dem.

    1. Det lyder da også som en ganske fin løsning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *