Spidskålsklatter

Da jeg sidste weekend kom hjem fra et par dage hos min mor, var det medbringende et lækkert stykke varmrøget laks. Ja, man har vel lov at blive forkælet en gang imellem 😉 Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg ville bruge det. Skulle det bare smides i en salat sammen med den avocado, jeg også havde tiltusket mig, eller skulle der noget nyt til? Valget faldt på sidstnævnte, og jeg kom i tanker om de grønne kålklatter, jeg havde set hos Frk. Sveske. Det virkede umiddelbart som en god løsning på mit problem.

Jeg gad dog ikke at købe ind, men havde 3/4 spidskål liggende, så jeg valgte at udelade squashen. Resultatet blev ganske fint, synes jeg, og de har tjent mig fortrinligt som frokost fra lørdag til og med torsdag. Det er da arbejdet værd, synes jeg! Rygtet siger at de også fint kan fryses ned og tages op efter behov. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver noget i denne dur. Jeg kunne dog godt overveje at prøve en portion uden ost, da jeg synes smagen er ret kraftig. Ellers så i hvert fald skrue lidt ned for mængden næste gang. Jeg skal helt sikkert også prøve udgaven med blomkål på et tidspunkt!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spidskålsklatter

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 1/2-3/4 spidskål ca. 500 g i ordnet tilstand - hvilken som helst anden slags kål vil også kunne du, tænker jeg
  • 50 g revet parmesan
  • 25 g mandler
  • 25 g solsikkekerner
  • 2 spsk loppefrøskaller HUSK
  • 2 æg
  • 1 spsk kryddersalt jeg brugte en, jeg selv har blandet hos Urtekram

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Hak spidskålen fint på en foodprocessor, eller i hånden på god gammeldags manér.
  3. Hak også mandler og solsikkekerner så fint som muligt.
  4. Bland kål, mandler, solsikkekerner, revet parmesan, HUSK, æg og salt.
  5. Fordel blandingen i 12 klatter på to bageplader beklædt med bagepapir. Form dem med hænderne og sørg for at de alle har nogenlunde samme tykkelse.
  6. Bages i ca. 25-35 minutter. Vend dem efter et kvarter.

Og se så hvilke lækre frokoster, man kan få ud af det:

Spidskålsklatter - frokost med avocado og varmrøget laks
Med avocado og varmrøget laks
Spidskålsklatter - frokost med hytteost, varmrøget laks og røræg
Med hytteost, varmrøget laks og røræg
Spidskålsklatter - frokost med smeltet ost og hamburgerryg
Varmet i ovnen med pesto, ost og hamburgerryg = snydepizza 🙂

Og ja, jeg kan ret godt lide peberfrugt 😀

Kategorier: Brød, Frokost, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!