Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Endnu en gang er jeg blevet inspireret af en anden blogger. Denne gang er det hende her. Jeg lavede lidt om på mængderne, tilsatte mozzarella, som hun også foreslog, og brugte rapsolie i stedet for kokosolie.

Det er virkeligt en lækker salat. Normalt er jeg ikke så forfærdeligt god til kun at spise salat, men denne indeholder mange af mine yndlingsingredienser, og eftersom der både er avocado, mozzarella samt nødder og kerner i hjælper det ekstra protein og fedt med at holde en mæt. Den ville sikkert også være lækker som tilbehør til noget kød af en art. Alt i alt er det i hvert fald en rigtigt lækker sommersalat!

Jeg har forresten endeligt fået fat i min brors kamerabatterioplader – det havde jeg ikke fået med i første omgang. Så nu må I lige udholde en billedstorm 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person


Ingredienser

  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 1/4 honningmelon
  • 1 avocado moden
  • 75 g frisk mozzarella
  • 1/2 dl mandler
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1 tsk olie
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  1. Opvarm olie og salt på en pande. Rist mandler og solsikkekerner heri, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af.
  2. Skyl spinaten og lad vandet dryppe af. Kram gerne det sidste vand ud af spinaten med hænderne, eller tør det med et viskestykke, køkkenrulle eller lignende. En salatslynge er også genial - det har jeg bare ikke selv :)
  3. Fjern kerner og skræl fra melonen og skær den i grove tern.
  4. Fjern stenen fra avocadoen og skær også den i tern. Den nemmeste (og mindst fedtede) måde at skære en avocado i tern på er først at halvere den og fjerne stenen. Brug herefter en lille kniv til at skære et mønster på begge ledder i avocadoen, som vist nedenfor. Skrab ud med en spiseske og du har avocado i tern.
  5. Halver de små mozzarellakugler. Eller skær en stor i tern på størrelse med resten.
  6. Bland det hele på en stor tallerken eller i en skål.
Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys
Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Kategorier: LCHF opskrifter, Opskrifter, Salater, Sommer, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!