Spinattærte med feta

spinatfetataerte-1

SÅ blev det endeligt tid til den stakkels forsmåede spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste grøntsagsret!

Lige for tiden forsøger jeg, at lave vegetarisk aftensmad i hvert fald én gang om ugen. Ikke fordi jeg har planer om at blive vegetar igen, det tror jeg aldrig sker, men dels er det meget sjovt at udfordre sig selv ift. hvor meget der overhovedet kan lade sig gøre vegetarisk på LCHF, og dels er det jo ofte lidt billigere. Æg er naturligvis et oplagt valg, når det kommer til vegetarisk LCHF-mad, og det er en tærte altså derfor også. En tærte er jo netop, som en af mine kollegaer spurgte om, faktisk bare en æggekage – men med bund. Men æggekage har også alle dage været godt – ligesom tærte har, hvis I spørger mig!

Jeg har efterhånden lavet den “klassiske” tærte med spinat og laks rætti, rætti, rætti mange gange, så når nogen siger spinattærte, er det nærmest helt indgroet i mig, at jeg automatisk tænker på laks. Det valgte jeg dog at ignorere denne gang, hvor jeg i stedet puttede feta i, og resultater blev altså stadig rætti, rætti godt. Jeg serverede den virkeligt gode salat til, og så var der ellers grøntsagsfest for alle pengene!

spinatfetataerte-2

Udskriv
Spinattærte med feta
Antal: 4 personer
Ingredienser
Tærtebund
  • 2 dl mandler ca. 120 g
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør koldt
  • 1 æg
Fyld
  • 1 pose frossen helbladet spinat
  • 50 g smør
  • 1 stort løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • 1 spsk grøntsagsbouillon evt.
  • 200 g feta/hvid ost
  • 2 æg
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 1 stor håndfuld revet ost
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel sammen med salt og fiberHUSK. Tilsæt så koldt smør, kør til det ligner sand, og saml med ægget. Læg evt. bunden på køl i en halv time, hvis du har tid.
  3. Fordel bunden i et tærtefad og prik med en gaffel. Forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  4. Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret på en pande og svits løgene heri, til de er klare og bløde.
  5. Tilsæt den frosne spinat og svits, indtil det er tøet. Smag til med salt og bouillon.
  6. Pisk æg sammen med fløde og salt og peber.
  7. Fordel spinaten i den forbagte tærtebund. Smuldr fetaen henover og afslut med æggemasse og revet ost.
  8. Bag tærten i 30-40 minutter, til den er gylden og fast.
  9. Lad gerne tærten stå i 10 minutter, inden den serveres - så får man lettere pæne stykker.
  10. Server med en god salat.

spinatfetataerte-3

3 comments

  1. Hej Xenia, når man nu har både mandelmel og måske også sesammel, kan man så bruge det 1:1, når du i din opskrift skriver en 1/2 dl sesamfrø (ca. 30 g) og 2 dl mandler (ca. 120 g) – svarer de gram ikke til det samme, som når det er malet?
    Hilsen hende den dumme 😉

    Jeg har holdt en meget lang pause fra LCHF, da det stressede mig i en svær tid.

    1. Jeg gætter på, at det er fedtreduceret, de meltyper du har? Jeg ved ærligt talt ikke, hvordan det så bliver – jeg bruger selv færdigkøbt mandelmel, men det er bare almindelige mandler, ikke fedtreduceret. Du kan prøve, men jeg kan som sagt ikke garantere for resultater – det skal i hvert fald måske nok have noget mere væske af en art 🙂
      Jeg håber, at du er ovenpå igen i øvrigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *