Spinattærte med røget laks

Spinattærte med laks

 

Spinattærte med laks

Jeg blev helt forundret, da jeg opdagede at jeg endnu ikke, i de mange måneder jeg efterhånden har blogget, har lavet min spinattærte. Det er ellers endnu en af de retter, som jeg efterhånden har lavet mange gange. For et stykke tid siden så jeg at MissMuffin havde købt de fineste små tærteforme, og da de kun kostede 19 kr stykket, gik der ikke lang tid før jeg daffede i IKEA og købte fire styks. De er faktisk geniale til mig, for jeg elsker tærte, men jeg laver det alligevel sjældent, da jeg ikke gider spise det samme fire dage i træk. Med disse forme kan jeg lave to små tærte – altså det samme som en halv stor, og så passer det perfekt, så jeg ikke behøver at smide mad ud. Jeg købte dog alligevel fire, da jeg kan forestille mig at de også ville være rigtigt fine en dag at lave dessert i – og så kan det være, jeg får brug for fire 🙂

Min spinattærte laver jeg altid på stort set samme måde. De eneste variationer er hvorvidt der er laks i eller ej og så afprøver jeg også ofte forskellige bunde. I dag er der laks i, da jeg havde rester fra den anden dag. Bunden er en variation over den grove tærtebund, jeg første gang afprøvede her. Dog eksperimenterede jeg med fedtindholdet, så jeg brugte halv rapsolie og halv hytteost, da jeg jo alligevel havde det. Man kan dog nok også sagtens bruge et surmælksprodukt af en art. Jeg synes at resultatet blev rigtig vellykket. Den er ligeså dejlig sprød som sidst – jeg kan godt lide at tærtebunden er en del af retten selv og ikke ‘bare’ en holder for fyldet.

Nå, nok sniksnak. Her kommer opskriften. Hvis du laver tærte til flere end to, kan du selvfølgelig bare gange op.

 

2 portioner = små tærter/en halv stor

Bund:

* 1,5 dl grahamsmel

* 1 spsk hvedemel

* 1 tsk salt

* 25 g rapsolie

* 25 g hytteost eller surmælksprodukt

* vand

 

Fyld:

* 200 g spinat (frisk eller frossen)

* 1/2 bouillonterning

* 50 g røget laks

* 2 æg

* 100 g hytteost

 

Tænd ovnen på 200º varmluft.

Damp/optø spinaten på en pande med bouillonterningen. 

Spinattærte med laks Spinattærte med laks

Bland ingredienserne til bunden og tilsæt vand, til den har den rette konsistens. Jeg foretrækker at den er ret blød i det, så man bare kan trykke den ud i formen(e), men man kan også lave den mere mørdejsagtig og rulle den ud med en kagerulle. Pensl formene med lidt olie og fordel dejen heri.

Spinattærte med laks Spinattærte med laks
Spinattærte med laks

Fordel spinaten ovenpå tærtebundene. Hak laksen og læg den ovenpå. Pisk æg og hytteost sammen og hæld ovenpå spinat og laks.

 

Spinattærte med laks Spinattærte med laks

Bag ca. 30 minutter og lad efterfølgende hvile 5 minutter inden tærten serveres. Så forsvinder eventuelt overskydende væske.

Spinattærte med laks

Kan spises som den er, eller med en salat af en art. I dag fik jeg rød og gul peberfrugt i tern, men en enkel grøn salat eller lidt revne gulerødder ville også være fint.

Næringsindhold for én portion
Kcal: 471. Protein: 26g. Kulhydrat: 44g. Fedt: 23g. Kostfibre: 7,4g.

5 comments

  1. Jeg elsker spinattærte 😀 Ej må nok overveje om jeg skulle give de er små tærteforme en chance 🙂 Ser så godt ud Xenia 🙂

    /Lise

  2. Hejsa Xenia. Nu har jeg flere gange været forbi din side… den er virkelig flot og fyldt med spændende mad 😉

  3. Lise, ja det gør jeg også. Blev faktisk også helt overrasket over, hvor lang tid det er siden jeg sidst har fået det! Jeg ville købe formene, hvis jeg var dig. Jeg købte dem i lørdags, har brugt dem én gang og har allerede lyst til at bruge dem igen 😉

    Mini-hakkeren, mange tak for de pæne ord. Det er rart, at høre at andre også er glade for layoutet og maden 🙂

  4. Jeg skal laver tærten i dag,vurdering bliver efter spisning

    1. Jeg håber, at I kunne lide den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *