Sprød fisk med rodfrugtsfritter og hvidløgsdip

Dette er ikke et måltid, man skal lave, hvis man kun tænker på kalorieindhold, for det er ikke i den lette ende. Til gengæld skal man lave det, hvis man tænker på sundhed og god smag, for til trods for det lidt højere kalorietal, er der udelukkende gode sager heri. Det er en fantastisk udgave af fish ‘n’ chips, og generelt er det bare et virkeligt godt sammensat måltid. Jeg må gerne rose det sådan, eftersom det ikke er mig, der har fundet på retten. Den er fundet på Sofies Blog, og jeg har lavet meget få afvigelser i forhold til hendes udgave. Rodfrugtsfritterne er desuden nok de bedste hjemmelavede pomfritter jeg længe har lavet – så sådan er det 🙂

Jeg valgte kun at lave én portion for en gangs skyld, da jeg havde en idé om, at det ikke er et måltid, der vinder ved at blive opvarmet. Det sprøde går jo ofte af det, og det er en vigtig del af denne ret. Hvis I er flere end én person er det dog nemt at gange op – fritterne har i så fald nok godt af at blive fordelt på flere bradepander, da de bliver sprødere når de ligger i ét lag med mellemrum.

1 portion

Rodfrugtsfritter:

* ca. 300 g rodfrugter, fx 2 gulerødder, 1 pastinak og 2 små eller 1 stor rødbede

* 2 mellemstørrelse kartofler (150-200 g)

* 1 spsk olivenolie

* 1,5 tsk salt

* friskkværnet peber

 

Hvidløgsdip:

* 1 spsk mayonnaise

* 1 spsk fromage frais eller andet surmælksprodukt (eller brug ren mayo)

* 1 tsk citronsaft

* ½ tsk salt

* ½-1 fed hvidløg

 

Sprød fisk:

* 1 pangasiusfilet eller ca. 150 g af anden hvid fisk

* 1 spsk rugmel

* 1 spsk sesamfrø

* ½ tsk salt

* 1-2 spsk rapsolie eller smør

Tænd ovnen på 200º varmluft.

Skræl grøntsagerne og kartoflerne og skær dem i stave. Bland dem i en pose med olie, salt og peber og ryst det, så det hele bliver godt fordelt. Læg herefter posens indhold i et jævnts lag på en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ca. 40 minutter i alt. Husk at vend rundt i dem en gang imellem.

Bland dippen af mayonnaise, fromage frais citronsaft og presset hvidløg. Smag til med salt. Lad trække i køleskabet mens fritterne bager.

Når fritterne har fået ca. 30 minutter, kan fisken påbegyndes. Skær den evt. i to stykker, så den er lidt lettere at arbejde med. Bland rugmel, sesamfrø og salt i en tallerken. Vend fisken heri og sørg for at det hele dækker fisken i et jævnt lag. Varm olie eller smør op på en pande og tilsæt fisken, når det er godt varmt. Skru lidt ned og brun hurtigt fisken lidt på hver side, inden én sides panering suger al fedtstoffet. Hvis det alligevel bliver lidt tørt på den anden side, kan man tilsætte lidt ekstra fedtstof. Panering suger jo som bekendt fedtstof nærmest som en svamp, så vær hellere lidt nærig med det og spæd til undervejs frem for at hælde meget på fra start. Det suger nemlig det hele.

Server fisken med de færdige rodfrugtsfritter, hvidløgsdippen og evt. et par citronbåde, hvis du har.

Næringsindhold for én portion
Kcal: 826. Protein: 39g. Kulhydrat: 83g. Fedt: 41g. Kostfibre: 16g.

10 comments

  1. Kalorielet eller ej, det ser nu godt ud. Og alle de der rodfrugter opvejer da kalorietaller en hel del:-)

    Mange hilsner fra

    Anne.

    1. Ja nemlig – og lækker mad er nu engang også vigtigere end antallet af kalorier – især når det stadig er sundt! 😀

  2. Har fået tilføjet din nye side på min liste over blogs jeg læser. Kan bare ikke se inde i betjeningspanelet på google hvornår der kommer nye indlæg. Ved du om det er noget man kan gøre ved? Får bare denne meddelse
    “Du har fulgt denne webadresse, men vi kunne ikke finde en feed til den. Kontroller, at webadressen er korrekt”
    øv øv

    1. Jeg prøvede lige at høre bloghq – og deres umiddelbare gæt er at du skal sørge for at bruge adressen http://www.hjemmehosxenia.dk/feed, når du tilføjer den. Har du gjort det?

  3. Det ser helt fantastisk ud! Og god idé med hvidløgsdip – når jeg får noget fiskehalløj og rodfrugt plejer jeg at bruge en rørt remouladesauce, som også er et hit. Men forandring fryder jo. Hvor jeg dog glæder mig til, at kæresten snart flytter ind, så jeg har mere end mig selv at lave mad til 😀
    Og du har ret mht kommentarsystemet, det fungerer fint når man kommenterer som gæst, så jeg har ikke flere klager 😉

    1. Remoulade er nok også det klassiske tilbehør, men det bryder jeg mig faktisk ikke rigtigt om – og så virkede hvidløgsdip som et godt alternativ – det kan jeg nemlig rigtig godt lide 😀

      Ja, nogle gange ville jeg ønske at jeg lidt oftere skulle lave mad til andre end mig selv – heldigvis kan jeg også sagtens tage mig sammen til at lave mad bare til mig alene.

      Og herligt, at det virker nu – du skulle jo gerne kunne kommentere så meget som du lyster 😀

  4. Hurra! Det virker. Mange tak. 

    1. Godt! 🙂

  5. Uhh hvidløgsdip, lyder som noget jeg må prøve en dag. 
    Elsker ovnbagte rodfrugter <3

    Dejlig dag
    Pia Sabine

    1. Jeg er også helt vild med bagte rodfrugter, så lige på det punkt er denne sæson en af mine yndlings (vejret snakker vi til gengæld ikke om). Jeg synes helt sikkert du skal prøve den dip til – hvis man kan lide hvidløg, er det et hit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *