Sprød fisk med rodfrugtsfritter og hvidløgsdip

Dette er ikke et måltid, man skal lave, hvis man kun tænker på kalorieindhold, for det er ikke i den lette ende. Til gengæld skal man lave det, hvis man tænker på sundhed og god smag, for til trods for det lidt højere kalorietal, er der udelukkende gode sager heri. Det er en fantastisk udgave af fish ‘n’ chips, og generelt er det bare et virkeligt godt sammensat måltid. Jeg må gerne rose det sådan, eftersom det ikke er mig, der har fundet på retten. Den er fundet på Sofies Blog, og jeg har lavet meget få afvigelser i forhold til hendes udgave. Rodfrugtsfritterne er desuden nok de bedste hjemmelavede pomfritter jeg længe har lavet – så sådan er det 🙂

Jeg valgte kun at lave én portion for en gangs skyld, da jeg havde en idé om, at det ikke er et måltid, der vinder ved at blive opvarmet. Det sprøde går jo ofte af det, og det er en vigtig del af denne ret. Hvis I er flere end én person er det dog nemt at gange op – fritterne har i så fald nok godt af at blive fordelt på flere bradepander, da de bliver sprødere når de ligger i ét lag med mellemrum.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Sprød fisk med rodfrugtsfritter og hvidløgsdip

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

Rodfrugtsfritter:

  • ca. 300 g rodfrugter fx 2 gulerødder, 1 pastinak og 2 små eller 1 stor rødbede
  • 2 mellemstørrelse kartofler 150-200 g
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk salt
  • friskkværnet peber

Hvidløgsdip:

  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk fromage frais eller andet surmælksprodukt eller brug ren mayo
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½-1 fed hvidløg

Sprød fisk:

  • 1 pangasiusfilet eller ca. 150 g af anden hvid fisk
  • 1 spsk rugmel
  • 1 spsk sesamfrø
  • ½ tsk salt
  • 1-2 spsk rapsolie eller smør

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200º varmluft.
  2. Skræl grøntsagerne og kartoflerne og skær dem i stave. Bland dem i en pose med olie, salt og peber og ryst det, så det hele bliver godt fordelt. Læg herefter posens indhold i et jævnts lag på en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ca. 40 minutter i alt. Husk at vend rundt i dem en gang imellem.
  3. Bland dippen af mayonnaise, fromage frais citronsaft og presset hvidløg. Smag til med salt. Lad trække i køleskabet mens fritterne bager.
  4. Når fritterne har fået ca. 30 minutter, kan fisken påbegyndes. Skær den evt. i to stykker, så den er lidt lettere at arbejde med. Bland rugmel, sesamfrø og salt i en tallerken. Vend fisken heri og sørg for at det hele dækker fisken i et jævnt lag. Varm olie eller smør op på en pande og tilsæt fisken, når det er godt varmt. Skru lidt ned og brun hurtigt fisken lidt på hver side, inden én sides panering suger al fedtstoffet. Hvis det alligevel bliver lidt tørt på den anden side, kan man tilsætte lidt ekstra fedtstof. Panering suger jo som bekendt fedtstof nærmest som en svamp, så vær hellere lidt nærig med det og spæd til undervejs frem for at hælde meget på fra start. Det suger nemlig det hele.
  5. Server fisken med de færdige rodfrugtsfritter, hvidløgsdippen og evt. et par citronbåde, hvis du har.

Kategorier: Hovedretter med fisk og skaldyr, Mælkefri, Opskrifter, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!