Sprød ostepaneret omelet

De af jer, der følger flere LCHF-blogs, har formentligt allerede set denne her. Men nu får I den ikke desto mindre i en udgave fra min hånd også. Der er selvfølgelig tale om den berømte (berygtede?) ostepanerede omelet, som jeg personligt lærte at kende via Jane (where else?). Den oprindelige ide stammer – vist nok – herfra. Jeg må indrømme, at jeg, da den først begyndte at florere på instagram, var en anelse undervældet. Ost og æg, helt ærligt – what’s the big deal? Men jeg måtte sgu æde mine ord, for det her er ikke bare en hvilken som helst omelet med ost i midten. Næ nej, osten er udenpå, hvilket resultererer i en sprød skorpe – AF OST! Rimeligt najs, selv for typen som mig, der faktisk foretrækker ost, der ikke smager for meget ost (undskyld verden).

Jeg lavede min med et par skiver serranoskinke, da jeg havde en rest, men det kan nu også sagtens udelades. Så vil jeg nok bare anbefale at tage dobbelt mængde ost i stedet (duh).

Når jeg næste gang går væk fra den flydende morgenmad, er jeg ret sikker på, at denne kommer til at være et jævnligt indslag i min morgenmadsrotation 😉 – har du prøvet den?

Udskriv
Sprød ostepaneret omelet

Antal: 1 person
Ingredienser
  • 2 skiver ost fx havarti - eller en med mere smag, hvis du foretrækker det
  • 2 skiver serranoskinke - eller dobbelt mængde ost
  • en klat smør
  • 2-3 æg
  • 2-3 spsk piskefløde
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Smelt lidt smør i en pande og fordel ost og skinke i et jævnt lag.
  2. Mens osten smelter og skinken bliver sprød (og mindre), piskes æggene sammen med fløde, salt og peber.
  3. Hæld æggemassen over den smeltede ost og skinken, og lad hele molevitten stå ved mellem varme, indtil æggene er stivnet.
  4. Server - gerne med lidt grønt. Jeg spiser fx altid peberfrugt til mine omeletter 🙂

 


10 comments

  1. Uh, den må på weekendens to-eat liste. jeg er nemlig også lidt for forfalden til flydende morgenmad pt – det er bare så fristende når det betyder 15 min længere i sengen (hvilket føles som meget, når klokken er omkring 6 om morgenen 😉

    1. Den flydende morgenmad vil vist også fortsat være et hit hos mig i hverdagen – selv om jeg ikke engang står særligt tidligt op, jeg har vist bare et godt sovehjerte 😉 Men denne omelet er et fantastisk bud på en weekendmorgenmad, når det gerne må være lidt mere specielt og lækkert 😀

  2. Kæft, jeg grinte, da jeg læste dette indlæg på min iPhone i går aftes.

    Men du er da lidt fedtet med osten, er du ikke? Sådan to skiver kan da ikke dække en hel pande. Hilsen oste-elskeren – haha 🙂

    1. Haha, dejligt at kunne underholde! 😀
      Joo, måske en anelse – men der skulle jo også være plads til skinken, haha 😉

  3. Det ser virkelig godt ud! Men jeg har aldrig rigtigt brugt fløde (har aldrig kunnet lide den overdrevne fede smag). Kan man erstatte med mælk? Evt. i en mindre mængde, da det jo ikke er lige så tykt. Og bacon kan vel også bruges ovenpå? 😀
    Christine.

    1. Jeg synes personligt ikke, at man kan smage flødens fedme i omelet/røræg og lign. – det giver bare en bedre konsistens, synes jeg. Men du kan snildt erstatte med mælk eller helt udelade. Bacon kan også fint bruges i stedet for skinken – det ville jeg dog bare svitse lidt længere, inden jeg tilsatte ost og derefter æggemassen, så det kan nå at blive sprødt 🙂
      ~Xenia

  4. Jeg synes, at uanset hvor meget smør jeg bruger, så sidder osten altid fast i bunden af panden..
    Ikke fordi der er noget galt med “pandeskrab” (åh, hvor husstanden kigger underligt på mig når jeg spiser fuldfed, smørstegt ost..), men det kunne da være rart om det gad SIDDE FAST på æggene..
    Er der en bestemt varmegrad eller skal man bare bruge et helt HAV af smør (jeg plejer at bruge lidt over en spiseske).
    Maria 😀

    1. Jeg passer altid på ikke at stege den ved alt for høj varme, men jeg kan ikke sige med sikkerhed, at det er dét, der gør forskellen. Måske du hælder æggemassen på enten for tidligt eller sent, hvis det ikke vil sidde ordentligt fast på æggene? Jeg lader osten næsten smelte – igen ved medium varme – og så hælder jeg æggemassen over. Jeg bruger i hvert fald heller ikke mere end cirka en spiseske smør. Jeg håber det lykkes – og ellers findes der da heldigvis værre ting i livet end pandeskrab ;D

  5. Faldt lige over denne opskrift.. virkelig lækkert med den sprøde ost!

    1. Ja, det giver en super lækker og bare lidt anderledes omelet! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *