Sprød granola med havre, boghvede og kokos

Det kom sig egentligt af, at jeg lavede koldskål for en uges tid siden og helt spontant købte en granola fra Isis i håbet om, at den måske ville være god og måske også fin på koldskål. Det var den ikke. Altså god. Den smagte af ingenting og var ikke engang rigtigt sprød, så lige nu ligger den bare i skabet, fordi jeg alligevel endnu ikke har nænnet at smide den ud. Men så havde jeg jo fået lyst til granola, så derfor var der ikke andet for end at lave en portion selv.

Man kan sagtens lave superfin granola helt uden korn og havregryn i det hele taget (se fx denne eller denne), men som I ved, er jeg lidt uberegnelig ift. hvad jeg spiser og ikke spiser – egentligt spiser jeg bare, hvad jeg har lyst til jo! Men jeg forsøger samtidigt at gøre det inden for forholdsvist “sunde” (hvis du har læst min bog, ved du, hvordan jeg har det med ordet “sundt”) og nyttige rammer, og her synes jeg egentligt at havregryn og boghvede osv. kan passe fint ind for mit vedkommende. Min krop trives ok med flere kulhydrater end tidligere, så længe jeg spiser godt fedt også, så jeg har noget til at holde mig ordentligt mæt.

Så ja, det korte af det lange var, at jeg lavede en omgang granola. Her er opskriften, den blev supergod. Især boghveden er virkeligt med til at give en überlækker sprødhed. Jeg har spist den på græsk yoghurt, i en rabarbertrifli (opskriften kommer senere) og bare med mælk eller mandelmælk sammen med frugt. Jeg ved ikke, hvad man ellers kan bruge granola til, men hvis jeg finder på noget, bliver det nok testet der også! 

Har du i øvrigt (også) undret dig over, hvad forskellen er på mysli og granola? Jeg har efterhånden lært (tror jeg), at granola er den ristede variant, mens mysli bare er rå gryn osv. Måske egentligt en åbenlys forskel, men altså ikke en der har været helt så åbenlys for mig altid. Man lærer noget hver dag 😉

Udskriv
Granola med havre, boghvede og kokos
Antal: 8 dl
Ingredienser
  • 4 dl havregryn grovvalsede
  • 2 dl hel boghvede
  • 1-2 dl mandler grofthakkede
  • 1 dl kokosflager
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1 tsk kanel kan udelades
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2-1 tsk fint salt
  • 3 spsk sukrin gold eller dobbelt mængde fibersirup gold
  • 3 spsk fibersirup gold
  • 3 spsk kokosolie smeltet
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 150º varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en stor skål, til det hele er dækket af olie og sirup.
  3. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 20-30 minutter, til det er gyldent. Rør rundt undervejs.

  4. Afkøl helt og opbevar i en lufttæt boks.
Opskriftsnoter

Inspiration til opskrift og billede herfra.

2 comments

  1. Uhh, jeg stod lige og manglede inspiration til morgenmaden i morgen. Tror det ender med denne her opskrift 😀
    Camilla | http://cammi.dk

    1. God timing, håber det blev godt! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *