Squashdeller med gulerodstzatziki

Dette var hvad jeg lavede mandag aften. Og det faktum, at jeg først poster opskriften nu, afslører måske, at det ikke var den bedste ret, jeg har lavet. Okay, indrømmet, jeg har vist været meget heldig med det mad, jeg har lavet på det sidste. Og maden mandag smagte da også godt. Jeg tror egentlig bare det var sammensætningen, der kunne have været bedre. Jeg så opskriften hos Smitten Kitchen, og eftersom jeg havde en flere uger gammel squash liggende, som jeg købte på et tidspunk de havde dem til 4 kr i Netto, tænkte jeg at det var på tide, at få brugt den. Jeg havde dog store problemer med at finde ud af hvad jeg skulle lave til. En hurtig google-søgning fortalte mig, at de fleste spiser zucchini fritters med enten en creme fraiche af en art eller tzatziki. Jeg besluttede mig altså for gulerodstzatziki – mest for at få lidt flere fiberrige grøntsager ned. Og jeg tror, at det jeg var mindre tilfreds med, var, at hele retten bare var sådan… blød… Der manglede nok noget crunch af en eller anden art. Så jeg vil helt sikkert anbefale squashdellerne, men læg lige hovederne i blød og find på noget bedre tilbehør end jeg gjorde. Så skal det nok gå godt 😀

Jeg tilsatte desuden noget feta, for det kan jeg så godt lide.

Squashdeller

Squashdeller med gulerodstzatziki

 


6 stk

* 1 squash

* 1,5 tsk salt

* 1 forårsløg

* 2 æg

* friskkværnet peber

* 50 g hvedemel

* 1/4 tsk bagepulver

* 100 g feta

* olie til stegning

 

Skær enderne af squashen og riv dem groft – gerne på en foodprocessor. Vend dem med 1 tsk salt og lad stå i 10 minutter. Vrid herefter så meget af vandet fra som muligt. Den bedste metode, efter min mening, er at lægge squashen i et rent viskestykke og så ellers bare vride løs, men det er også en mulighed bare at klemme vandet ud med hænderne eller at lægge det i en si og presse vandet ud med en ske.

Squashdeller med gulerodstzatziki



Snit forårsløget i fine ringe. Hak eller smuldr fetaen. Bland med squashen og tilsæt resten af saltet, peber og æg. 

Squashdeller med gulerodstzatziki

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål og rør i squashmassen. 

Squashdeller med gulerodstzatziki

Opvarm lidt olie på en pande og steg squashdellerne heri. De skal være gyldne på begge sider og faste ved tryk – så er de færdige. Hvis du laver en større portion, kan du holde de færdigstegte varme i ovnen ved 100º.

Squashdeller med gulerodstzatziki

Squashdellerne smager også godt kolde, fx på rugbrød i madpakken.

 

Gulerodstzatziki

 

Squashdeller med gulerodstzatziki

 

2 (store) portioner

* 200 g gulerod

* 1 fed hvidløg

* 200 g hytteost eller andet surmælksprodukt, fx græsk yoghurt

* salt

* citronsaft 

 

Skræl gulerødderne, hvis nødvendigt, og riv dem groft. Hvis du bruger hytteost, kan det være en god idé lige hurtigt at blende det i foodprocessoren sammen med hvidløget, så ‘klumperne’ forsvinder. Det bliver også mere cremet på denne måde. Bland gulerødder med hytteost. Hvis du ikke bruger hytteost, eller ikke gider blende det, skal hvidløget presses i. Smag til med salt og citronsaft og lad trække i mindst et kvarter. 

 

Squashdeller med gulerodstzatziki

 

Næringsindhold for 1 squashdelle

Kcal: 119. Protein: 5,8g. Kulhydrat: 9,3g. Fedt: 6,6g. Kostfibre: 0,9g.

 

Næringsindhold for én portion gulerodstzatziki

Kcal: 114. Protein: 14g. Kulhydrat: 12g. Fedt: 1,9g. Kostfibre: 5,7g.

 

Næringsindhold for portionen på første billede (tre squashdeller + én portion gulerodstzatziki)

Kcal: 474. Protein: 32g. Kulhydrat: 40g. Fedt: 22g. Kostfibre: 5,6g.

5 comments

  1. Åh, jeg havde glemt alt om dem her – hold nu op, hvor spiste jeg dem ofte på et tidpunkt. Og nu ryger de da i hvert fald på menuen i morgen aften! Sammen med din rosenkålssalat, som jeg glæder mig til at smage 🙂

    1. Uhm, det lyder som et lækkert og grønt måltid 😀 God fornøjelse med det 🙂

  2. Jeg har lige lavet det her til mig og min roomie og jeg kunne skrige af glæde… Det lidt overdrevet jeg en mad elsker og jeg elsker og lave mad 😀 Og når det bliver SÅ godt her så kan jeg slet ikke holde glæden i mig det jo helt fantastisk det bliver ikke sidste gang jeg laver det her! Tror jeg skal gennemgå alle dine opskrifter haha 😀 Tak for god mad!!

    1. Hvor er det dejligt at høre, Lea! Jeg håber, at andre af mine opskrifter også falder i din smag 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *