Squashspaghetti med basilikumpesto og laks

En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge pasta, ris eller kerner eller til at skrælle kartofler. Selvfølgelig skal der forberedes grøntsager, men det gjorde jeg jo trods alt i rigt mål i forvejen, så der er ikke meget der er ændret dér. Måske kommer det i virkeligheden nok mest an på, hvordan man spiste før. Hvis man var vant til bare at tage en rugbrødsmad, er der selvfølgelig ofte mere forberedelsestid i et LCHF måltid – selv hvis man rent faktisk laver LCHF’s “rugbrødsmodel“. Men for mig og i forhold til mine tidligere spisevaner, er der tid at spare!

Dette måltid er et ideelt eksempel på sådan en tidsbesparing. Og måske generelt bare på et virkeligt hurtigt måltid mad! Jeg tror max jeg har brugt et kvarter i alt – og det er inklusive billedtagning til sidst 😉 Laksen laver jeg altid i mikrobølgeovnen, når jeg alligevel bare skal lave ét stykke. For et stykke tid siden købte jeg denne spiralizer, som Jane har anbefalet, så det var lynhurtigt og nemt at kværne en hel squash til fine spiraler. Og pestoen skal jo bare have en lynhurtig omgang i minihakkeren og så er den på plads. 1-2-3-vupti og så er der lækker, nem og sund mad! 😀

I får opskriften på pestoen særskilt her nedenfor, da pesto jo kan bruges til alverdens ting! Hvor foretrækker I at bruge pesto?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Basilikumpesto

Ingen bedømmelser endnu

Antal: dl

Ingredienser

  • 2 store håndfulde basilikumblade
  • 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
  • 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron saften heraf
  • 1 dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.

  2. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens. 

  3. Smag til med salt.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Squashghetti med basilikumpesto og laks

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 1 stykke laks
  • 1/2-1 squash
  • 1/2 portion pesto opskrift ovenfor

Sådan gør du

  1. Læg laksen på en tallerken, drys med salt og dæk med mikrobølgeovnsfilm. Giv ca. 1 1/2 minut ved højeste effekt i mikrobølgeovnen. (Har du ikke en mikrobølgeovn, steger du selvfølgelig bare laksen på panden på den "gammeldags" måde ;))

  2. Kør squashen gennem en spiralizer eller skær den i brede strimler med en kartoffelskræller/tyndskræller. Vend med pesto og server med laks.

Kategorier: Fast food, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!