En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge pasta, ris eller kerner eller til at skrælle kartofler. Selvfølgelig skal der forberedes grøntsager, men det gjorde jeg jo trods alt i rigt mål i forvejen, så der er ikke meget der er ændret dér. Måske kommer det i virkeligheden nok mest an på, hvordan man spiste før. Hvis man var vant til bare at tage en rugbrødsmad, er der selvfølgelig ofte mere forberedelsestid i et LCHF måltid – selv hvis man rent faktisk laver LCHF’s “rugbrødsmodel“. Men for mig og i forhold til mine tidligere spisevaner, er der tid at spare!
Dette måltid er et ideelt eksempel på sådan en tidsbesparing. Og måske generelt bare på et virkeligt hurtigt måltid mad! Jeg tror max jeg har brugt et kvarter i alt – og det er inklusive billedtagning til sidst 😉 Laksen laver jeg altid i mikrobølgeovnen, når jeg alligevel bare skal lave ét stykke. For et stykke tid siden købte jeg denne spiralizer, som Jane har anbefalet, så det var lynhurtigt og nemt at kværne en hel squash til fine spiraler. Og pestoen skal jo bare have en lynhurtig omgang i minihakkeren og så er den på plads. 1-2-3-vupti og så er der lækker, nem og sund mad! 😀
I får opskriften på pestoen særskilt her nedenfor, da pesto jo kan bruges til alverdens ting! Hvor foretrækker I at bruge pesto?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Basilikumpesto
Ingredienser
- 2 store håndfulde basilikumblade
- 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
- 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
- 1 fed hvidløg
- 1 citron saften heraf
- 1 dl olivenolie
- salt
Sådan gør du
Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.
Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens.
Smag til med salt.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Squashghetti med basilikumpesto og laks
Ingredienser
- 1 stykke laks
- 1/2-1 squash
- 1/2 portion pesto opskrift ovenfor
Sådan gør du
Læg laksen på en tallerken, drys med salt og dæk med mikrobølgeovnsfilm. Giv ca. 1 1/2 minut ved højeste effekt i mikrobølgeovnen. (Har du ikke en mikrobølgeovn, steger du selvfølgelig bare laksen på panden på den "gammeldags" måde ;))
- Kør squashen gennem en spiralizer eller skær den i brede strimler med en kartoffelskræller/tyndskræller. Vend med pesto og server med laks.