Stegte asiatiske blomkålsris med bacon og æg

Jeg tænkte egentligt ikke videre over det i går, da jeg lavede og spiste aftensmad, men dette er faktisk en forholdsvis sær ret, når man tænker over det. Ellers også kan man bare være snedig og kalde det en fusionsret 😀 Det var i hvert fald til dels det, retten ledte tankerne hen på for mig. Blandingen af de asiatiske smagsindtryk, som fx ingefær, forårsløg og soja, og de mere “almindelige” og dagligdags smage, som blomkål, bacon og æg, giver på én og samme tid et både sjovt, sejt og sært resultat. Men nogle gange er det jo nok også meget sundt – og skægt – at prøve noget nyt 😉

Opskriften stammer herfra og, på trods af nogle ændringer i forhold til mængder og et par udeladelser, fulgte jeg den til punkt og prikke. Dén blog er i øvrigt en virkeligt god og inspirerende én af slagsen, hvis I mangler bloginspiration – og gør man ikke altid det? Måske jeg på et tidspunkt skulle lave et indlæg med mine blogfavoritter p.t.?

Nå, men anyway, opskriften er god og spændende. Jeg er ikke overbevist om, at det er én, jeg kommer til at lave igen – men det er nok fordi, jeg syntes, den var en anelse for omstændelig i forhold til hvor godt, resultatet smagte. Forstå mig ret: Det smagte godt! Men det er der så mange andre nemmere retter, der også gør 😀

Stegte asiatiske blomkålsris med bacon og æg
2 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1 pakke bacon
  2. * 2 æg
  3. * 1 lille løg
  4. * 2 fed hvidløg
  5. * 200 g champignoner
  6. * 1 lille blomkål
  7. * 2 forårsløg
  8. * et par cm frisk ingefær
  9. * en håndfuld frisk basilikum
  10. * salt
  11. * “soja” (fx denne eller tamari)
  12. * 1 tsk æblecidereddike (eller anden eddike)
Sådan gør du
  1. Hak blomkålen til blomkålsris i en foodprocessor eller på et rivejern. Hak løg og hvidløg fint. Skær champignonerne i tynde skiver.
  2. Skær baconen i ca. 1 cm tykke skiver og steg dem sprøde på en varm pande. Tag dem af panden.
  3. Pisk æggene sammen og steg dem til en tynd omelet. Tag af panden.
  4. Tilsæt løg og hvidløg og svits disse ved lav varme, indtil de klarer. Tilsæt champignoner og lidt salt og svits, indtil de er som du vil have dem.
  5. Riv ingefær og hak forårsløg fint.
  6. Tilsæt så blomkål, ingefær og forårsløg til løgene på panden, svits et par minutter, tilsæt et godt drys salt og læg låg på. Lad blomkålen blive mør - det tager ca. 3-5 minutter.
  7. Skær imens omeletten i strimler og hak basilikum.
  8. Vend omelet og basilikum i blomkålsblandingen og smag til med salt, soja og eddike.
  9. Server - evt. med lidt ekstra kød af en art.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

10 comments

  1. Det lyder som noget af en lækker fusion! Håber jeg kan finde nogle eventyrlystne gæster at servere det for, ellers har jeg ihvertfald en “alene-hjemme-ret” jeg skal prøve 😉
    – Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/

    1. Det synes jeg bestemt, du skal prøve på – den er sådan set også mere eventyrlysten i ingredienssammensætningen end den som sådan er i smagen 😉 Og ellers er der jo heller ikke noget i vejen for at forkæle sig selv en gang imellem 😀

  2. Jeg har også ind i mellem fået lavet nogle sære fusioner som heldigvis har vist sig at være brandgode. Elsker at eksperimentere med smag – og min mand finder sig heldigvis i mine tryllerier 😉

    1. Så længe man har nogen, der ikke brokker sig (eller bare laver mad til sig selv), er det også nogen af de bedste ting, man kan få ud af de sjoveste kombinationer 😀

  3. Hej Xenia. Jeg har fulgt lidt med på madbanditten de sidste par uger, og idag har hun jo henvist til en masse andre LCHF bloggere, herunder dig 🙂 Jeg faldt over disse blomkålsris, og manner en smart idé! Netop lavet og indtaget sammen med en Sri Lankansk kokos/karryret. Så smart!

    1. Ja, hun har nemlig – jeg tror også, at jeg har fået en del nye læsere derfra – skønt! Og velkommen til, selvfølgelig! 😀
      Dejligt at du kunne lide det – og den kokos/karryret lyder godt nok heller ikke dårlig 🙂

  4. Min version af denne ret så ikke voldsomt lækker ud, men som “fried rice” elsker, så var det et HIT mht. smagen. Så jeg laver den gerne igen!

    Tak for ideen til denne ret.

    Kh
    Jimmi

    1. Heldigvis er det jo netop smagen og ikke udseendet, der “gør ‘ed” 😀 Dejligt at det blev en succes!

      1. Og så lige en note…retten havde ikke godt af at stå i køleskab og blive opvarmet næste dag 🙁

        1. Øvøv. Men nej, det var heller ikke en ret, jeg umiddelbart ville vælge at planlægge rester af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *