Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

KATEGORI: Asiatisk, Hverdagsmad, Internationale retter, Mælkefri, Tilbehør, Wok INGREDIENSER: , , , , , ,

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Jeg skylder jer vist efterhånden et indlæg eller fem, gør jeg ikke? Men nu afleverede jeg i hvert fald projekt i går, så nu er sandsynligheden for at jeg får indhentet mig selv pludseligt meget større! Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Sammen med det tofu, som jeg bloggede om i sidste uge, lavede jeg en portion stegte ris ud af en rest brune ris, jeg havde i fryseren. Stegte ris er jo lidt sådan en rod-hvad-du-har-i-køleskabet-sammen-i-en-wok-agtig ret, så I kan bruge lige hvad I havde. “Lige hvad jeg havde” den dag var nogle edamamebønner i fryseren og en håndfuld gulerødder. Men alt kan som sagt bruges!

Normalt foretrækker jeg jo at have mere håndgribelige mængder og mål i mine opskrifter, men lige i dette tilfælde må I nøjes. Dels er det efterhånden så lang tid siden, at jeg har svært ved at huske præcist hvad jeg brugte – og dels afhænger det, som sagt, meget af hvad man har, hvor stor en rest ris man lige har og sådan. Man kan selvfølgelig sagtens koge ris specifikt til denne ret, men den er altså helt ideel til en rest kogte ris.

 

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

* en rest kogte brune ris

* grøntsager – fx gulerødder i tern og frosne edamamebønner

* sesamolie til stegning

* æg – ca. 1/2-1 pr. person

* soja

 

Varm en wok godt op. Varm lidt sesamolie her og svits grøntsagerne i et par minutter, til gulerødderne begynder at blive lidt møre.

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Rør æg ud i wokken og lav det til røræg.

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Tilsæt ris og soja og svits lidt længere. Smag til med mere soja.

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Server.

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Stegte brune ris med gulerod, edamame og ægStegte brune ris med gulerod, edamame og ægStegte brune ris med gulerod, edamame og ægStegte brune ris med gulerod, edamame og ægStegte brune ris med gulerod, edamame og æg
2 kommentarer til “Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg
  1. Stina siger:

    Tillykke med projektaflevering! Jeg ser frem til mere aktivitet på bloggen så :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (31) (2) (16) (5) (2) (5) (2) (4) (19) (36) (4) (34) (48) (2) (17) (9) (35) (2) (49) (2) (5) (31) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (2) (16) (14) (2) (2) (11) (40) (4) (7) (5) (2) (49) (67) (35) (11) (50) (6) (2) (19) (8) (3) (9) (7) (4) (25) (28) (9) (11) (24) (16) (2) (4) (35) (8) (4) (5) (3) (3) (4) (3) (2) (2) (10) (13) (7) (19) (28) (2) (4) (58) (2) (9) (12) (18) (6) (2) (22) (15) (12) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (144) (2) (9) (6) (13) (20) (9) (8) (28) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (2) (3) (7) (30) (2) (7) (22) (5) (29) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (13) (12) (3) (35) (34) (42) (3) (93) (4) (2) (16) (11) (22) (6) (2) (35) (7) (4) (49) (9) (83) (13) (3) (3) (14) (15) (3) (13) (2) (15) (62) (6) (2) (4) (5) (28) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (34) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (29) (18) (4) (45) (6) (2) (14) (5) (2) (40) (24) (5) (10) (14) (27) (7) (27) (16) (12) (102) (6) (4) (2) (5) (8) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (6) (8) (2) (5) (5) (2) (5) (8) (6) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (32) (5) (10) (10) (18) (5) (4) (175) (50) (21) (4) (3) (8) (23) (25) (42) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (2) (58) (44) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (3) (14) (2) (62) (6) (28) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (5) (2) (57) (43) (7) (2) (11) (3) (23) (3) (20) (166) (3) (15) (3) (8) (26) (3)