Stegte kikærter og gulerødder med kylling

 Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Dette er endnu en opskrift fra “Mit første køkken” af Maria Meldgaard, som jeg også roste her. Allerede første gang jeg lånte bogen på biblioteket faldt for jeg retten, men har alligevel først fået lavet den i dag – nok to eller tre bibliotekslån senere 🙂

Jeg har faktisk tidligere kun prøvet kikærter som hummus og falafel – i dag var første gang jeg spiste dem i ‘ærteform’ – og til trods for at de jo er lidt melede er jeg meget tilfreds. Og mætheds- og sundhedsværdien skal man absolut ikke kimse af. Hvis der forresten er nogen der går op i sådan noget med kalorier (hvilket jeg forsøger lidt på lige for tiden) har denne ret et meget lavt indhold. 447 pr. portion – det er da til at arbejde med 😉

Jeg brugte (mange) flere gulerødder end opskriften oprindeligt lagde op til – men 3 sølle gulerødder synes jeg altså ikke man når langt med – jeg brugte nok 10 eller deromkring. Jeg havde desuden købt nye danske gulerødder med top i Føtex – men helt ‘almindelige’ gulerødder fungerer sikkert lige så fint. Og så tilsatte jeg lidt løgpulver – hvilket jeg er blevet lidt forfalden til på det sidste. Ret ironisk eftersom jeg jo ikke (sådan rigtigt) kan lide løg 🙂

 

2 portioner

* 300 g kyllingeinderfilet

* 1 spsk olivenolie

* salt og peber

 

* 400 g gulerødder (ca. 10 mellem)

* 1 dåse kikærter (eller hvis du selv vil udbløde og koge: 100 g tørrede)

* 1 spsk olivenolie

* 1 tsk paprika

* 1/2 tsk løgpulver

* 1 tsk salt

* 2 spsk pesto (lav det selv, hvis du gider, eller snyd som jeg og brug købt)

 

Skær gulerødderne i skiver på skrå – det er så dekorativt. Dræn kikærterne og skyl med lidt koldt vand.

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Varm olie på en pande og steg kyllingen heri – først ved høj varme til det er gyldent på begge sider og skru herefter ned til det er gennemstegt. Krydr med salt og peber.

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Opvarm resten af olien på en anden pande eller wok og svits gulerødderne heri i ca. 3 minutter sammen med salt. Tilsæt herefter kikærter, paprika og løgpulver og steg videre til de begynder at blive sprøde. 

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

 

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

 

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Server med pesto.

Næringsindhold for én portion
Kcal: 447. Protein: 46g. Kulhydrat: 34g. Fedt: 16g. Kostfibre: 5,8g.

5 comments

  1. Så kom retten op! 🙂 Det ser virkelig lækkert ud! Den ret skal helt sikkert have et bogmærke.

  2. Wow hvor ser det lækkert ud, Xenia! Jeg skal bare finde på noget at erstatte kyllingen med, og så er den lige efter mit hjerte 🙂

  3. Stina, jep og du var på pletten, hurtig som et lyn! 😉 Men jeg må indrømme at jeg faktisk også selv var ret imponeret. Altså jeg havde jo høje forventninger, men det er alligevel sjældent at de bliver indfriet – du kan i hvert fald roligt lave den på et tidspunkt 🙂

    Kira, tak skal du have 😉 Måske bare noget brød ville være fint egentlig – der er jo alligevel en del proteiner i kikærter (i forhold til så mange andre ting i hvert fald). Men ellers er jeg da glad for at have lavet noget, der tiltaler dig 😉

  4. Den skal jeg så meget prøve. Synes jeg mangler lidt nogle nye og børnevenlige retter. Denne der super lækker ud.
    Kh V

  5. Ja, denne er i hvert fald ret børnevenlig. Jeg er nemlig i virkeligheden ret kræsen, så for det meste er børnevenlig lig med noget jeg kan lide 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *