Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

I lørdags var jeg meget usikker på, hvad jeg skulle have søndag. Jeg havde egentlig planlagt noget kyllingelasagne af en art, men jeg kunne bare ikke finde nogen opskrift, der fængede. Jeg vidste dog, at jeg ville have noget med kylling, så efter lang tids søgen (og frustration) fandt jeg denne opskrift. Det var lige sagen. Kender I det, når man ved man har lyst til et eller andet specielt, men man kan absolut ikke komme på, hvad det er? Sådan havde jeg det vist i lørdags! Jeg har desuden stadig lyst til at forsøge mig med noget kyllingelasagne, så hvis der er nogen, der har en fænomenal opskrift, må I hellere end gerne lige sige til 😀

Som I kan se, ændrede jeg (som altid) nogle ting i forhold til originalopskriften. En af de største ændringer er nok, at jeg tilsatte grøntsager. Jeg synes at gulerødder passer genialt til alt – faktisk er det nok en af mine yndlingsgrøntsager – og spidskålen passede også fint ind. Endnu et hak i stolpen til Projekt Kål. I princippet kan du dog bruge alle former for grøntsager og alle kåltyper, eller du kan udelade grøntsagerne helt ligesom i den originale opskrift. Jeg brugte igen grove nudler fra Santa Maria – de nudler er altså nok mine yndlings. En skam at de koster så meget mere end de billige fra Fakta!

Det tager lidt tid at hakke alle grøntsagerne – især hvis du vælger at skære gulerødderne i julienne, som jeg gjorde. En løsning, hvis man har lidt travlt, kan være at rive gulerod og snitte kål på en foodprocessor, hvis man har sådan en, og hakke forårsløg, hvidløg, ingefær og chili på samme. Ellers er en mandolin nok også smart til hhv. gulerødder og kål.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 125 g nudler
  • 250 g kylling
  • 2 tsk olie
  • 3 forårsløg ca. 65 g
  • 2 fed hvidløg ca. 10 g
  • 1/2 rød chili ca. 5 g
  • 1 cm frisk ingefær ca. 10 g
  • 1/4 spidskål
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk østerssauce kan evt. udelades eller erstattes af soja eller fish sauce
  • 1/2 dl soja
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken og lad dryppe af.
  2. Hak forårsløg, chili, hvidløg og ingefær fint. Skræl gulerødderne og skær dem i julienne (tændstikker). Snit kålen fint.
  3. Skær kyllingen i mindre, mundrette stykker.
  4. Opvarm 1 tsk olie i en wok og steg kyllingen heri ved høj varme i ca. 2 minutter. Tag af panden.
  5. Opvarm resten af olien og svits forårsløg, chili, ingefær og hvidløg heri når wokken og olien er godt varm. Det må dog ikke brænde.
  6. Lad svitse et par minutter, til løgene begynder at blive svagt gennemsigtige og tilsæt så gulerødder og kål. Svits i ca. 5 minutter, eller til man kan se at grøntsagerne er blevet lidt bløde. Smag evt. på dem, for at tjekke.
  7. Bland kyllingen og nudler i og tilsæt østerssauce, soja og citronsaft. Vend rundt, smag til og server.
Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Fast food, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Mælkefri, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!