Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

I lørdags var jeg meget usikker på, hvad jeg skulle have søndag. Jeg havde egentlig planlagt noget kyllingelasagne af en art, men jeg kunne bare ikke finde nogen opskrift, der fængede. Jeg vidste dog, at jeg ville have noget med kylling, så efter lang tids søgen (og frustration) fandt jeg denne opskrift. Det var lige sagen. Kender I det, når man ved man har lyst til et eller andet specielt, men man kan absolut ikke komme på, hvad det er? Sådan havde jeg det vist i lørdags! Jeg har desuden stadig lyst til at forsøge mig med noget kyllingelasagne, så hvis der er nogen, der har en fænomenal opskrift, må I hellere end gerne lige sige til 😀

Som I kan se, ændrede jeg (som altid) nogle ting i forhold til originalopskriften. En af de største ændringer er nok, at jeg tilsatte grøntsager. Jeg synes at gulerødder passer genialt til alt – faktisk er det nok en af mine yndlingsgrøntsager – og spidskålen passede også fint ind. Endnu et hak i stolpen til Projekt Kål. I princippet kan du dog bruge alle former for grøntsager og alle kåltyper, eller du kan udelade grøntsagerne helt ligesom i den originale opskrift. Jeg brugte igen grove nudler fra Santa Maria – de nudler er altså nok mine yndlings. En skam at de koster så meget mere end de billige fra Fakta!

Det tager lidt tid at hakke alle grøntsagerne – især hvis du vælger at skære gulerødderne i julienne, som jeg gjorde. En løsning, hvis man har lidt travlt, kan være at rive gulerod og snitte kål på en foodprocessor, hvis man har sådan en, og hakke forårsløg, hvidløg, ingefær og chili på samme. Ellers er en mandolin nok også smart til hhv. gulerødder og kål.

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål
2 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 125 g nudler
  2. * 250 g kylling
  3. * 2 tsk olie
  4. * 3 forårsløg (ca. 65 g)
  5. * 2 fed hvidløg (ca. 10 g)
  6. * 1/2 rød chili (ca. 5 g)
  7. * 1 cm frisk ingefær (ca. 10 g)
  8. * 1/4 spidskål
  9. * 3 gulerødder
  10. * 1 spsk østerssauce (kan evt. udelades eller erstattes af soja eller fish sauce)
  11. * 1/2 dl soja
  12. * 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
  1. Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken og lad dryppe af.
  2. Hak forårsløg, chili, hvidløg og ingefær fint. Skræl gulerødderne og skær dem i julienne (tændstikker). Snit kålen fint.
  3. Skær kyllingen i mindre, mundrette stykker.
  4. Opvarm 1 tsk olie i en wok og steg kyllingen heri ved høj varme i ca. 2 minutter. Tag af panden.
  5. Opvarm resten af olien og svits forårsløg, chili, ingefær og hvidløg heri når wokken og olien er godt varm. Det må dog ikke brænde.
  6. Lad svitse et par minutter, til løgene begynder at blive svagt gennemsigtige og tilsæt så gulerødder og kål. Svits i ca. 5 minutter, eller til man kan se at grøntsagerne er blevet lidt bløde. Smag evt. på dem, for at tjekke.
  7. Bland kyllingen og nudler i og tilsæt østerssauce, soja og citronsaft. Vend rundt, smag til og server.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

 

 

4 comments

  1. “I julienne” – kæft jeg er novice i køkkenet! Hehe! Det ser virkelig sundt ud. Og er vild med det nye look på bloggen!

    1. Hæhæ, det er et af de fancy-pants udtryk som er gode at bruge, hvis man gerne vil blære sig lidt 😀 Og det er nemlig faktisk ret sundt og samtidig også virkeligt lækkert – win-win. Og tak 😀

  2. Berit Andreasen

    Prøv mexikansk kyllingelasagne. Du finder den på alletiders mad tror jeg nok. Plejer at google den når jeg skal lave det.
    Håber det kan bruges.

    1. Dette indlæg er faktisk et par år gammelt, så jeg har skam fået lavet flere kyllingelasagner i mellemtiden. Men tak for dit tip – en mexicansk udgave lyder bestemt ikke dårligt! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *