Superlækker superfoodsalat med laks

“Superfoods” er egentligt et lidt fjollet begreb, når man tænker over det. Ordet henviser i en eller anden grad til madvarer, der er særligt næringsrige, men det er der jo en uendeligt lang række madvarer, der er. Og der er vist efterhånden også rimeligt generel konsensus om, at “superfood” mere er en markedsføringsstrategi end noget andet. Så ved I hvad? Nu markedsfører jeg r*ven ud af den her salat, fordi den består næsten udelukkende af de såkaldte “superfoods”! 

Jeg snakker ikke så meget om mit studie herinde faktisk, men p.t. er jeg på sidste semester af min kandidat, og dermed er jeg ved at skrive speciale. Det er ikke rigtigt noget, jeg gider, hvis jeg skal være ærlig, men der er dog et par gode ting ved det alligevel. Fx at jeg flere gange om ugen er hjemme til frokost, og derved både kan lave lækker mad og oven i købet tage billeder i dagslys af det til jer. Og dét er noget, jeg godt gider! (og som jeg med garanti kommer til at savne, når jeg efter sommer engang skal ud og have mig et rigtigt voksen-job!)

Men den tid, den sorg. Indtil da nyder jeg hjemmefrokoster, og i dag stod den på denne salat. I min version er der grønkål, quinoa, avocado, granatæblekerner, feta og en fantastisk cremet olie-eddike-dressing med hvidløg og sennep, som runder det hele herligt af. Salaten er fyldt med gode sunde fedtstoffer og en masse vitaminer. Hvis du er i tvivl, kan du bare tage et kig på farven! Hvis du er 100% lowcarb’er, kan du udskifte quinoaen med blomkålsris (ovnbagt som her), men jeg havde lyst til lidt quinoa. Det har jeg ikke spist i mange år snart, og den lidt seje og knasende konsistens, gjorde sig ret så godt heri. 

Måske det virker lidt omstændigt at stå og bakse sådan en fætter her sammen midt på dagen, og heldigvis kan det sagtens gå som aftensmad også. Det stod egentligt på min madplan til i går, men jeg endte med at spiser rester i stedet, så jeg kunne fotografere i dagslys til jer. Efterhånden gider jeg slet ikke at kæmpe med at prøve andet, det kan ærligt talt ikke svare sig. Hvis du vil gøre mig kunsten efter til frokost, kan du være ekstra smart og koge quinoaen på forhånd. Så tager det vitterligt ikke mere end 5-10 minutter at smide sammen, og det er da så meget sjovere end en rugbrødsmad eller endnu en omelet? Og salaten vil selvfølgelig gå fantastisk i madpakken. Hvis jeg skulle have madpakke med igen før mandag, røg den i min – det skal jeg dog ikke, så portion nummer 2 herhjemme bliver nok frokost igen i morgen. Der skal jeg nemlig også arbejde hjemmefra, og nu gider jeg det meget hellere, fordi der er god frokostordning! 

Indlægget indeholder affiliate-links.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Superfoodsalat med laks

Ingen bedømmelser endnu


Ingredienser

  • 1 dl quinoa rå vægt
  • 2 laksefileter
  • 100 g grønkål ribbet og hakket
  • 1 avocado
  • 1/2 dl granatæblekerner
  • 50 g feta

Dressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep du kan skrue op til 1 spsk for stærkere sennepssmag
  • 1 spsk fibersirup gold eller honning eller anden sirup
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 dl olivenolie eller halv oliven og halv raps for en mere neutral smag
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog quinoaen i 2 dl vand med salt eller bouillon i 15-20 minutter, og lad den herefter køle lidt af, mens resten til salaten gøres klar.
  2. Blend alle dine dressingingredienser på nær salt og peber sammen i en foodprocessor eller minihakker eller lignende, til konsistensen er jævn og emulgeret.

  3. Krydr laksefileterne med salt og peber og varm en pande op. Steg laksen i lidt fedtstof, til den er tilpas gennemstegt til din smag. Jeg giver dem 2-3 minutter på hver side.
  4. Masser grønkålen med lidt salt, så den blødgøres. Vend med den kogte quinoa og halvdelen af dressingen. Smag til med salt og peber.

  5. Fordel på to tallerkener, og pynt med avocado i tern, granatæblekerner og smuldret feta. Læg en laksefilet på toppen og pynt med resten af dressingen.
  6. Server.

Noter

Erstat quinoaen med blomkålsris for en 100% low-carb udgave.

Quinoaen kan evt. koges på forhånd.

Jeg brugte min NutriBullet til dressingen, og den var helt perfekt til jobbet!

Kategorier: Fast food, Favoritter, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, Mælkefri, Opskrifter, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!