Sur-sød savoykål med fisk og ris

For et stykke tid siden nævnte jeg denne ret i min julekalender, og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave den igen, så I kan få den lækre opskrift. Indrømmet, det er absolut ikke det pæneste måltid, men det opvejer smagen klart! Det ser formentlig ud af meget, når man står med et helt hoved kål i en gryde, men det svinder – som det meste kål – rigtig, rigtig meget, så mængden passer ca. til 4 portioner. Jeg lavede det hjemme hos min mor og bror, og – til trods for at min bror ikke kan lide det – spiser både min mor og jeg meget af det, når det er der, så der var lige én portion tilbage til min frokost i dag, men så er det også væk.

Man kan selvfølgelig helt selv vælge, hvad man serverer kålen til, men jeg synes at kombien med fisk vendt i lidt mel med salt og hvidløgspeber og stegt på panden plus ris er fantastisk. Det er også godt som rester dagen efter med ris og lidt sprødstegt bacon. Jeg tror også jeg har lavet det til kartoffelmos engang, hvilket nok også var fint (jeg kan dog ikke helt huske det). Men alle muligheder er selvfølgelig åbne, da det jo “bare” er et tilbehør. Men I må i hvert fald love mig, at I prøver det – det vil I ikke blive kede af 🙂

Sur-sød savoykål
4 -6 portioner (afhængig af sammenhæng, appetit og størrelsen på kålhovedet)
Print
Ingredienser
  1. * 1 savoykål
  2. * 2 spsk rapsolie
  3. * 1/2 rød chili
  4. * 3 fed hvidløg
  5. * 1 1/2 dl balsamico
  6. * 3 spsk honning
  7. * 2 tsk salt
Sådan gør du
  1. Hak chili og hvidløg - det behøver ikke at være superfint.
  2. Skær stokken fra kålen og skær resten i forholdsvis brede strimler.
  3. Opvarm olien i en stegegryde eller den største gryde, du har (medmindre den største er en kæmpe suppegryde 😉 ) Svits hvidløg og chili heri i et par minutter og tilsæt derefter kålen. Lad den svitse i et par minutter - den skal ikke tage farve - og tilsæt herefter balsamico og honning.
  4. Lad simre under låg i ca. 20 minutter - det svarer ca. til risens kogetid.
  5. Test om kålen er mør nok. Der skal stadig være bid i, men den må ikke smage af rå kål. Smag til med salt og server.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *