Sursød nudelsalat med limemarinerede rejer

Det er jo ikke ligefrem nogen hemmelighed, at jeg ikke får blogget megameget for tiden. Af den grund er det nok snart halvanden uge siden jeg lavede denne ret :O Ups. Men til gengæld har jeg i mellemtiden overstået én af tre eksaminer, før jeg får min bachelor. Det er da også en bedrift 😉

Men anyway. Opskriften stammer fra Arla, og var virkeligt et hit. Umiddelbart syntes jeg det lød lidt spøjst, at der skulle feta (nej, undskyld mig: hvid ost) i, men det passede faktisk overraskende godt dertil. Men det kan selvfølgelig også udelades, hvis I ikke tror på mig 🙂 Jeg valgte desuden at udelade agurk og til gengæld tilsætte mere asparges og gulerod. Men det kan I jo gøre, som I synes.

Hvis I kan få fat på rå tigerrejer, vil det helt sikkert også blive godt. Jeg brugte bare de store (allerede kogte) rejer fra Netto, og det fungerede også fint.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Sursød nudelsalat med limemarinerede rejer

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Opskrift efter Arla

Ingredienser

  • 200 g rejer
  • 1 spsk limesaft
  • hvidløgspeber
  • salt
  • 1 klat smør til stegning
  • 130 g fuldkornsnudler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g gulerod
  • 1,5 spsk mangochutney
  • 1,5 spsk soja
  • 1 spsk sesamfrø
  • 100 g feta

Sådan gør du

  1. Vend rejerne med limesaft, hvidløgspeber og salt og lad dem marinere i køleskabet i mindst 15 minutter.
  2. Forbered imens resten.
  3. Rist sesamfrøene på en tør pande. Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand efter anvisningerne på pakken. Når de er færdigkogte, drænes vandet fra dem og de skylles med koldt vand.
  4. Knæk de træede ender af aspargesene, og skær dem i kvarte på langs. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stænger.
  5. Bland mangochutney og soja. Bland nudler med gulerod, asparges og dressing.
  6. Smelt smørret på en pande og svits rejerne herpå sammen med marinaden, indtil alt væsken er fordampet.
  7. Pynt nudelsalaten med sesamfrø og feta. Server med rejerne.

Kategorier: Asiatisk, Fast food, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, Internationale retter, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!