Sushiskål med blomkålsris, rejer og spicy mayo

sushiskaal-4

Lad os lige snakke lidt om blomkålsris. Først var de der i helt rå og utilberedt form, som er fine, men som jeg bare aldrig rigtigt har lært at holde af. Så var der udgaven, hvor man bare lige hældte lidt kogende vand over eller blancherede dem kort. Igen: ikke fan. Næste skridt var de pandesauterede blomkålsris, som jeg er ret begejstret for. Ulempen ved dem er dog bare, at de ved for store mængder eller for lav varme (læs: for stor utålmodighed!) nemt kan blive slatne eller våde, og så er vi faktisk lige vidt. Men nu! – nu vil jeg vove at påstå, at jeg har fundet den hellige gral inden for blomkålsris! Lav dem i ovnen for fa’en! Det gør, at man hver gang uden undtagelser undgår de der soggy blomkålsris, som man ikke gider, og til gengæld bare altid får de lækre, møre, sødlige og svagt sprøde ris – og så virker det i øvrigt, uanset om man laver til én, to eller mange personer! Jeg ved ikke, om det her bare er gammelt nyt for jer, og at I i umindelige tider har lavet jeres blomkålsris i ovnen – i så fald synes jeg faktisk bare, det er for dårligt, at der ikke er én af jer, der har tippet mig om det! Derfor håber jeg, at I var lige så uvidende om dette gudetrick som jeg – så kan vi nemlig godt være venner fortsat 😛 Blomkålsrisene bliver bedre, end jeg nogensinde har smagt dem – hvilket jo egentligt ikke er mærkeligt igen, eftersom jeg generelt er vild med ovnristede grøntsager. Men det virker så altså også med blomkål hakket i stumper og stykker, kan jeg nu berette. Faktisk smagte det så godt, at jeg spiste alt for meget – hvis man da altså kan tale om “for meget”, når vi snakker grøntsager 😀

Jeg vil dog også gerne slå et slag for selve kombinationen her, der da klart også har haft noget at sige ift. den kæmpe portion, jeg endte med at fortære. Jeg havde oprindeligt bare planlagt den klassiske avocado med rejer evt. i samspil med noget dampet blomkål og en dressing af en art, hvis det skulle være helt vildt, men da det så kom til stykket, havde jeg alligevel lyst til noget lidt mere opfindsomt. Jeg googlede “avocado shrimp cauliflower”, som faktisk gav overraskende få resultater. Åbenbart er den kombi ikke særligt populær, hvilket egentligt undrer mig. Det gav dog – ikke overraskende – en del hits på sushi. Jeg gad ikke – og gider sjældent – besværet med at rulle sushi, selv om det da smager ganske fint. Men så er det jo så heldigt, at jeg læser (uforholdsmæssigt) mange blogs, og derfor flere gange er faldet over den såkaldte “sushi bowl” – eller sushiskål. Skidegod idé jo – vi kombinerer bare alle de gode ting fra sushi i en stor bunke og spiser det uden så mange andre dikkedarer. Og selvfølgelig kan man da også lave det med blomkålsris – bestemte jeg!

Som sagt, så gjort, og for at gøre en lang historie bare en anelse kortere, fik jeg dette fantastiske resultat ud af det. Et resultat, der gjorde, at jeg vist seriøst overspiste – men altså, når det netop drejer sig om primært grønne og andre gode sager, er det vel egentligt ok, mon ikke? ;P

sushiskaal-1

Udskriv
Sushiskål med blomkålsris, rejer og spicy mayo
1 stor portion eller 2 mindre
Antal: 1 stor portion
Ingredienser
Spicy mayo
  • 1-2 spsk mayonnaise fx Hellmann's
  • 1-2 tsk Sriracha eller anden chilisovs
  • 1 tsk soja
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Fjern blade og stok fra blomkål og hak det til blomkålsris på foodprocessoren eller riv det groft. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med kokosolie og salt. Steg blomkålsrisene i ca. 15 minutter, til de er møre og har taget let farve. Vend rundt undervejs.

  3. Bland alle ingredienserne til din spicy mayo.

  4. Skær agurk i tern og avocado i både.
  5. Server blomkålsrisene toppet med rejer, agurk og avocado samt godt med spicy mayo!
Opskriftsnoter

Konceptet er selvfølgeligt vidt åbent for tilpasning - brug elementerne fra din yndlingssushi, smid det hele i en skål og spis!

sushiskaal-3

sushiskaal-5

20 comments

  1. Det lyder lækkert, meget endda. Derfor ville jeg ønske at kunne se billederne, der er vist et problem med at få dem vist, er jeg den eneste der ikke kan se billederne?

    1. Hej Morten. Nu har jeg lige tjekket her hos mig i to forskellige browsere, og der virker det faktisk. Har du prøvet at tømme cachen i din browser evt.? Beklager, at jeg ikke kan hjælpe, men det ser som sagt fint ud for mig.
      Er der andre, der har problemer med at se billederne?

    2. Hej igen Morten. Nu tror jeg måske, jeg har fået fikset det! Kan det passe, at du godt kan se billederne nu? 😀

  2. ja jeg ville også vældig gerne kunne se billederne!!! Det lyder fantastisk lækkert!! Kan sagtens se andre af dine billeder, bla. af din cheesecake !!!

    1. Nu tror jeg måske, jeg har fået fikset det! Kan det passe, at du godt kan se billederne nu? 😀

      1. Jaaaaa nu kan jeg se billederne!!! Og det ser jo lige så lækkert ud som jeg forestillede mig!! Må klart prøve at lave blomkålsris i ovnen næste gang!!!!

        1. Super! Og ja, det bliver du klart nødt til! 😀

  3. Nu kan vi se billederne, ser lækkert ud. Fortsæt endelig med flotte inspirerede billeder!

    1. Super! Og tak 😀

  4. Det lyder lækkert og må prøves. Jeg er nemlig hellere ikke fan af “alm.” blomkålsris, men i ovnen, det må have en chance:-) jeg kan fint se alle billederne

    1. Jeg er helt vild med dem i ovnen – faktisk så vild, at jeg allerede planlægger at lave det igen meget, meget snart! 😀

  5. Det er første gang jeg støder på blomkålsris lavet i ovnen, og det ser da for lækkert ud, så det skal da prøves hurtigst muligt :). Tak for altid lækker inspiration !

    1. Jeg har heller ikke selv set det særligt mange steder faktisk – men det er fantastisk, så jeg har helt sikkert planer om at gøre mit for at udbrede det noget mere! Jeg håber, at du bliver lige så begejstret som mig!

  6. Halløjsa:)

    Skal lige høre, om der er en eller anden snedig grund til, at du vender risene, når du *har* smidt dem på pladen? For ummiddelbart tænker jeg, at man bare kunne smide olie og salt i foodprocessoren, når man har revet blomkålen, og lige give det 10 sekunder ekstra? Eller er det mig, der overser noget oplagt? (Kunne det sagtens være!:))

    1. Ja, hm, godt spørgsmål. Jeg tror bare, jeg kørte på rutinen, hvor man jo altid vender grøntsagerne med fedtstof på pladen. Jeg kan da ikke se, at der skulle være noget i vejen for, at man tilsætter det hele i foodprocessoren – så længe man passer på, at det ikke bliver for findelt 🙂

  7. Maja Schlünsen

    De BEDSTE BLOMKÅLSRIS nogensinde! 😀 De er bare så lækre, og slet ikke så vandede, som når man koger dem. Jeg kommer aldrig nogensinde til at spise de kogte igen! 😀 <3

    1. Jeg æææælsker dem også selv! 100% bedste måde at lave blomkålsris på – og faktisk også bedre end almindelige ris, hvis du spørger mig! 😀

  8. […] fx med blomkålsris, som kan steges i ovnen samtidigt med […]

  9. […] bare indeholder blomkål i forskellige afskygninger hver dag. Det kan man nemlig nemt komme til: ris den ene dag, mos den anden og pizza den tredje fx. Og så kunne man lige køre en omgang falafler […]

  10. […] der traditionelt serveres ris – med blomkåls- (eller i dette tilfælde grøntsags-)ris. Jeg bager mine grøntsags- eller blomkålsris, og det er i min bog den ultimativt bedste måde at lave LCHF-ris på – de rent rå […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *