Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

01 september, 2011 kl. 21:21 - Kategori: Frokost, Internationale retter, Salater, Tilbehør, Vegetarisk - Ingredienser: , , , , , , ,
Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor klappede jeg i mine hænder, da jeg så idéen med at putte kikærter og feta i. Så er det jo et helt måltid, og jeg er – som I måske efterhånden har opdaget – ret glad for alt-i-en-skål-eller-gryde-måltider. Til en vis grad i hvert fald. Der er dog ikke super meget protein i denne ret, men det kan man jo så bare kompensere for til de andre måltider. Hvis du desuden er én af dem, der ikke gider bruge særligt lang tid på madlavningen, er dette også ideelt, da der nok ikke gik mere end 20 minutter fra jeg gik i gang til maden stod klar. Og afhængigt af hvor hurtigt man hakker, er noget af den tid faktisk ventetid Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I den originale opskrift, fjernede hun kernerne fra agurken og klemte saft og kraft ud af tomater. Jeg synes dels at det er helligbrøde at mishandle san marzano tomater (som jeg brugte) på den måde, og dels ville jeg gerne udnytte saften til smag. I stedet udelod jeg olivenolie, med undtagelse af lidt til at riste kikærterne i.

Jeg lavede tre portioner, da jeg så havde til aftensmad i går og to gange madpakke. Tre fluer med ét smæk – forhåbentligt var der dog ingen rigtige fluer i Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

 

3 portioner

* 140 g grov bulgur (ca. 1 3/4 dl)

* 1 bouillonterning

* 3,5 dl vand

 

* 1 dåse (230 g drænet vægt) kikærter (eller 100 g tørrede kikærter, udblødte og kogte)

* 1 tsk olivenolie

* 1/2 tsk salt

 

* 1 bundt/potte persille

* 1 bundt/potte mynte

* 1 agurk

10 san marzano tomater eller tilsvarende af anden sort (jeg brugte 225 g)

* saft af 1/2 citron

* friskkværnet peber

* 150 g feta

 

Tænd ovnen på 200º varmluft. Dræn kikærterne, skyl dem og vend med salt og olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

 

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

 

Bring vandet til bulguren i kog i en elkedel. Bland bulgur og smuldret bouillonterning i en skål, og hæld kogende vand over. Dæk med husholdningsfilm eller et tætsluttende låg og lad stå i ca. 20 minutter. Hæld herefter det overskydende væske fra og dræn i en si eller lignende.


Mens kikærter rister, og bulgur trækker, hakkes persille og mynte fint. Agurken og tomater skæres i små tern, og det hele blandes med peber og citronsaft. 

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta



Når bulguren er færdig, vendes den i grøntsagerne og til sidst smuldres feta over. Bland med de sprøde kikærter og server.


Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

 

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

Næringsindhold for én portion
Kcal: 436. Protein: 17g. Kulhydrat: 59g. Fedt: 14g. Kostfibre: 9,3g.
Tabbouleh med sprøde kikærter og feta
Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

7 thoughts on “Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

    • Tak : ) Ja, jeg synes nemlig også kikærterne var et dejligt originalt indslag – og lige dét, der gjorde at det ikke ligner så mange udgaver, man har set :)

    • Ja, det er en fin farvesammensætning i hvert fald. Og det ville helt sikkert også været godt som tilbehør – jeg spiste det jo som en selvstændig vegetarisk ret, men med et stykke kylling, eller hvad man nu er til, til kunne det også været lækkert!

  1. Nøj hvor ser det godt ud, elsker bulgur. Vil helt sikkert prøve at lave det som tilbehør til kylinge frikadeller og en hvidløgsdip til mums da :)

    • Det lyder som en rigtig god kombi! Nu får jeg jo næsten lyst til at lave det igen på den måde som du foreslår :)

  2. Pingback: Jule-råvare-kalender låge #4

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Køb billige kogebøger!

Jeg sælger ud af brugte kogebøger m.m. - kig forbi her: http://hjemmehosxenia.tictail.com
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Køb Jane Faerbers nye bog til billige penge hos LCHFbutikken.dk

Affiliatelink

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Mest læste indlæg























Samarbejde

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (28) (13) (4) (2) (5) (2) (4) (18) (33) (4) (30) (46) (2) (20) (8) (34) (2) (42) (2) (4) (30) (7) (12) (7) (3) (2) (3) (4) (8) (16) (15) (2) (2) (8) (43) (3) (7) (5) (2) (48) (63) (27) (10) (44) (6) (2) (17) (7) (3) (9) (7) (3) (22) (23) (8) (3) (11) (25) (17) (2) (30) (9) (4) (5) (3) (3) (2) (3) (2) (2) (10) (10) (7) (18) (23) (2) (2) (61) (8) (12) (17) (3) (19) (17) (11) (2) (10) (2) (2) (72) (3) (5) (6) (139) (2) (7) (6) (13) (19) (8) (8) (27) (2) (2) (9) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (3) (7) (23) (2) (6) (22) (3) (37) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (7) (11) (3) (33) (32) (27) (3) (87) (4) (2) (16) (10) (21) (6) (2) (35) (6) (4) (24) (20) (8) (81) (10) (2) (16) (16) (3) (13) (2) (12) (54) (6) (2) (4) (5) (24) (3) (4) (4) (13) (2) (5) (3) (38) (7) (9) (3) (2) (8) (2) (4) (2) (22) (14) (4) (41) (6) (2) (13) (38) (25) (7) (10) (13) (23) (3) (25) (14) (11) (91) (2) (4) (2) (4) (9) (2) (7) (2) (2) (2) (7) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (7) (2) (6) (8) (4) (5) (6) (2) (4) (8) (6) (2) (8) (8) (25) (2) (5) (3) (4) (4) (30) (4) (9) (11) (14) (5) (4) (166) (46) (22) (4) (3) (9) (22) (21) (39) (10) (28) (2) (2) (7) (69) (3) (53) (35) (2) (14) (2) (2) (2) (3) (6) (6) (2) (2) (2) (3) (3) (12) (2) (56) (4) (23) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (2) (10) (18) (45) (18) (7) (2) (5) (3) (21) (2) (19) (158) (3) (13) (3) (8) (25) (3)
Yes. But no.